Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Ανασύρθηκαν 251 πτώματα από τα συντρίμμια του Boeing

Οι φιλορώσοι εμποδίζουν την πορεία του πρώτου τρένου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής επιτροπής

boeing-ukraine-nekroi

Την ώρα που η επιχείρηση ανάσυρσης των πτωμάτων από τον τόπο συντριβής του μαλαισιανού Boeing στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνει μήνυμα στους αυτονομιστές να επιτρέψουν στους εμπειρογνώμονες να πάνε στην περιοχή.

Τα συνεργεία μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν ανασύρει 251 πτώματα και 86 τμήματα σορών, ενώ και δεύτερο τρένο με βαγόνια-ψυγεία έχει φθάσει στην περιοχή, σύμφωνα με την ουκρανική κυβερνητική επιτροπή έρευνας.

Όπως ανακοίνωσε πάντως η ουκρανική επιτροπή, το πρώτο τρένο που μεταφέρει τις σορούς 200 θυμάτων έχει παραμείνει στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τόρεζ, διότι «τρομοκράτες εμποδίζουν την αναχώρησή του».

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος φορώντας μαύρα ρούχα, σε δηλώσεις του κάλεσε τους αυτονομιστές να επιτρέψουν την πρόσβαση των διεθνών εμπειρογνωμόνων στον χώρο συντριβής του αεροσκάφους.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε πως η περιοχή της συντριβής μοιάζει περισσότερο με «κήπο στον οποίο γίνονται εργασίες καθαρισμού» παρά με πεδίο εγκληματολογικής έρευνας, εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά του ανησυχία για το ότι οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αντάρτες εξακολουθούν να ελέγχουν την περιοχή.

Παράλληλα, στο κέντρο του Ντονέτσκ που αποτελεί προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, έχουν ξεσπάσει σφοδρές συγκρούσεις  στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, όπου αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στήλες καπνού και ισχυρές εκρήξεις.

By