Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Ένοπλοι κατέλαβαν άλλο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία

Η ομάδα, η οποία αποτελείτο από περίπου 80 μέλη και υποστηριζόταν από περίπου 50 πολίτες, απέκλεισε την είσοδο στο αεροδρόμιο κοντά στο χωριό Σάκι και έστησε σημεία ελέγχου με πολυβόλα κατά μήκος του διαδρόμου αποπροσγειώσεων

 

crimea800-542_080314

Μια ομάδα φιλορώσων ενόπλων που φορούσαν στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά κατέλαβε άλλο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στη χερσόνησο.

Η ομάδα, η οποία αποτελείτο από περίπου 80 μέλη και υποστηριζόταν από περίπου 50 πολίτες, απέκλεισε την είσοδο στο αεροδρόμιο κοντά στο χωριό Σάκι και έστησε σημεία ελέγχου με πολυβόλα κατά μήκος του διαδρόμου αποπροσγειώσεων, είπε ο εκπρόσωπος, ο Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι πολίτες, που κρατούσαν ρόπαλα και ξύλα, προσπάθησαν να μπουν στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου, πρόσθεσε ο ίδιος.
Ρωσικές δυνάμεις ή φιλορωσικές ομάδες έχουν καταλάβει αναίμακτα διάφορα σημεία στρατηγικής σημασίας στην Κριμαία, ανάμεσά τους το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Μπελμπέκ και το βασικό πολιτικό αεροδρόμιο στη Συμφερόπολη, μετά την ανατροπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον Φεβρουάριο.

Εχουν υπάρξει διάφορες αναμετρήσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά μέχρι τώρα οι Ουκρανοί στρατιωτικοί δεν έχουν προβάλει ένοπλη αντίσταση.

By