Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Επίθεση φιλορώσων ανταρτών στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Ένα ακόμη πλήγμα στην εύθραυστη εκεχειρία

oukrania-oukranoi-stratiotes-ekexeiria

Νέα επίθεση για ανακατάληψη του αεροδρομίου του Ντονέτσκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού εξαπέλυσαν σήμερα οι φιλορώσοι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, καταφέρνοντας ένα ακόμη πλήγμα στην εύθραυστη εκεχειρία που έχουν συμφωνήσει οι δύο μεριές.

Πυκνός καπνός υψωνόταν από το αεροδρόμιο και κάλυπτε μεγάλο μέρος της πόλης, που αποτελεί προπύργιο των αυτονομιστών, ενώ ακούγονταν πυρά από βαριά όπλα, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Χθες (Τετάρτη) τα στρατεύματα (των ανταρτών) εισέβαλαν σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου, όμως δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι βρίσκονται ακόμη στο εσωτερικό του ή αν έχουν φύγει», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των αποσχιστών.

Σύμφωνα με τον Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ, εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού, οι αντάρτες επιτέθηκαν με άρματα μάχης και βομβάρδισαν τις θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων που ελέγχουν το κεντρικό αεροδρόμιο του Ντονέτσκ. «Η κατάσταση στο αεροδρόμιο είναι τεταμένη, εξαπέλυσαν δεύτερη επίθεση το πρωί», συμπλήρωσε.

Νωρίς το απόγευμα οι μάχες, από τις οποίες υπάρχουν «τραυματίες», συνεχίζονται, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Ουκρανίας Αντρίι Λισένκο.

By