Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Η Ρωσία μας κήρυξε τον πόλεμο, λέει η Γιούλια Τιμοσένκο

Συνεχίζονται οι στρατιωτικές κινήσεις στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας

timoshenko600_070314

«Η Ρωσία μας κήρυξε τον πόλεμο« δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης η υποψήφια Πρόεδρος της Ουκρανίας για τις εκλογές της 25ης Μαΐου, Γιούλια Τιμοσένκο, εξαπολύοντας επίθεση κατά της Ρωσίας με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.

Στο στρατιωτικό μέτωπο, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, υποστήριξε σε δήλωση του πως δυνάμεις του ουκρανικού στρατού ξαναπήραν τον έλεγχο του αεροδρομίου της πόλης Κραματόρσκ από τους φιλορώσους μαχητές.

Την ίδια ώρα η ανταποκρίτρια του Reuters που βρίσκεται στο σημείο δήλωσε ότι άκουσε μερικούς πυροβολισμούς από το εσωτερικό της αεροπορικής βάσης της Κραματόρσκ την ώρα που ένα πλήθος φιλορώσων ντόπιων πλησίαζε στην πύλη των εγκαταστάσεων, οι οποίες φαίνεται ότι τελούν υπό τον έλεγχο ουκρανικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες, ενώ δεν είχαν ακουστεί πυροβολισμοί ή συγκρούσεις για 40 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς αυτούς που ακούστηκαν από το εσωτερικό της αεροπορικής βάσης, πρόσθεσε η ίδια ανταποκρίτρια.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ελπίζει πως οι αρχές του Κιέβου θα έχουν «αρκετό μυαλό» ώστε να αποφύγουν μια περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης. Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, τόνισε ο Μεντβέντεφ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By