Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Οι αυτονομιστές διαψεύδουν τις κατηγορίες για την συντριβή του Boeing

Ένας εκ των ηγετών της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, διέψευσε ότι οι αυτονομιστές ευθύνονται για τη συντριβή του Μπόινγκ

ukraine-boeing

Ρωσικές και ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση ΜΗ17 από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ συνετρίβη μεταξύ του Ντονέτσκ της Ουκρανίας και των ρωσικών συνόρων.

Στην περιοχή αυτή, η οποία ελέγχεται από τους αυτονομιστές αντάρτες, σημειώνονται σφοδρές μάχες τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ των φιλορώσων και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Αντόν Γκερασένκο, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, υποστήριξε ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος του συστήματος Μπουκ, από αυτούς με τους οποίους η Ρωσία εξοπλίζει τους φιλορώσους αντάρτες. Ωστόσο ο Αντρέι Πουργκίν, εκ των ηγετών της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, διέψευσε ότι οι αυτονομιστές ευθύνονται για τη συντριβή του Μπόινγκ, τονίζοντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ ότι οι αντάρτες δεν διαθέτουν ρωσικά πυραυλικά συστήματα Μπουκ.

By