Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ουκρανία: Οι φιλορώσοι κατέρριψαν ελικόπτερο

Οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους σκοτώθηκαν

ukraine-autonomistes

Οι φιλορώσοι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία κατέρριψαν ένα ελικόπτερο Mi-24 του στρατού κοντά στο προπύργιο των ανταρτών Λουγκάνσκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο πιλότοι, ανακοίνωσε σήμερα Ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Το αεροσκάφος επλήγη χθες, Τετάρτη, πάνω από την Γκεοργκιίβκα, 20 χλμ. νοτίως του Λουγκάνσκ, δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο. Το ουκρανικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας διευκρίνισε με καταχώριση στο Twitter πως οι δύο πιλότοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, οι αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι 90 φορτηγά της ρωσικής αυτοκινητοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια μπήκαν στο έδαφος της χώρας χωρίς την έγκριση του Κιέβου και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της χώρας Αντρίι Λισένκο χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή μια «απευθείας εισβολή» από πλευράς της Ρωσίας.

«Πέρασαν στο έδαφος της Ουκρανίας χωρίς έγκριση ή συμμετοχή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού ή (τη συνοδεία Ουκρανών) συνοριοφρουρών. Θεωρούμε πως πρόκειται για μια άμεση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», ανέφερε στους δημοσιογράφους του ο Βαλεντίν Ναλιβαϊτσένκο, στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

By