Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Στοιβαγμένοι σε τρία βαγόνια τρένου 196 σοροί

 «Η μυρωδιά του θανάτου ήταν έντονη»

aeroplano

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στη Δύση οι συνθήκες που επικρατούν στο σημείο συντριβής του μαλαισιανού Boeing στην Ανατολική Ουκρανία, την ώρα που συνεχίζεται η ανταλλαγή εκατέρωθεν κατηγοριών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για το ποιος ευθύνεται για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μοιάζει πέραν κάθε ελέγχου, με αποκορύφωμα την μακάβρια εικόνα με την οποία ήρθε αντιμέτωπη η ομάδα του ΟΑΣΕ που βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία για να ελέγξει τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines με τους 298 επιβαίνοντες. Συγκεκριμένα οι διεθνείς εμπειρογνώμονες εντόπισαν 196 σορούς επιβατών της μοιραίας πτήσης στοιβαγμένους κυριολεκτικά σε τρία βαγόνια τρένου, που βρίσκονται στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Torez- η οποία ελέγχεται από τους φιλορώσους- σε μια απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από το σημείο της συντριβής, ενώ ακόμα και ο προορισμός του τρένου παραμένει άγνωστος.

Οι παρατηρητές βρέθηκαν στο σημείο και χαρακτηριστικά δήλωσαν πως στο τρένο «η μυρωδιά του θανάτου ήταν έντονη». Και συμπλήρωσαν πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές που τους συνοδεύουν σε κάθε τους βήμα έχοντας μαζί τους βαρύ οπλισμό, δεν τους αποκάλυψαν τον ακριβή αριθμό των σορών, ενώ έδειχναν νευρικοί.

By