Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Συγκρούσεις διέκοψαν τους εμπειρογνώμονες του Boeing

Εξαιτίας πυρών του πυροβολικού

UKRAINE BOEING CRASHED

Αναγκάστηκαν να φύγουν οι διεθνείς εμπειρογνώμονες που ερευνούν την πτώση του αεροσκάφους των Malaysia Airlines, που κατερρίφθη στην ανατολική Ουκρανία, από το σημείο συντριβής εξαιτίας πυρών του πυροβολικού, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ, οι φιλορώσοι αντάρτες έχουν δεχθεί να προσφέρουν πρόσβαση στην περιοχή, η οποία είναι υπό τον έλεγχό τους, και εκτίμησε ότι είναι νωρίς για να καθοριστεί αν πρόκειται για παραβίαση της εκεχειρίας στην οποία έχουν δεσμευθεί τόσο οι αντάρτες όσο και ο ουκρανικός στρατός.

Στο μεταξύ στη διάσημη παρέλαση του Gay Pride στο Άμστερνταμ συνάδελφοι των ειδικών για την καταπολέμηση του AIDS που σκοτώθηκαν στη συντριβή του Boeing 777 απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα.

Ντυμένοι στα λευκά περίπου 50 ακτιβιστές κατά του AIDS κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Στη μνήμη των συναδέλφων μας της πτήσης MH17» και «Η δουλειά μας συνεχίζεται, μαζί μπορούμε να νικήσουμε το AIDS».

Έξι ειδικοί στην καταπολέμηση του AIDS ήταν μεταξύ των 298 επιβαινόντων του αεροπλάνου που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου.

By