Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Συντριπτική» χαρακτηρίζουν οι αυτονομιστές τη συμμετοχή στα δημοψηφίσματα

Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα με πολίτες να σχηματίζουν ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα στο Ντονέτσκ για να ψηφίσουν, ενώ στο γειτονικό Λουγκάνσκ οι αυτονομιστές ανέφεραν ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων ανέρχεται περίπου στο 22%

ukraine-donetsk-referendum

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων στα σημερινά αμφιλεγόμενα δημοψηφίσματα, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόσχιση αυτής της περιοχής, είναι «τεράστια».

«Η συμμετοχή των ψηφοφόρων δεν είναι απλά μεγάλη, αλλά συντριπτική», δήλωσε ο Ρομάν Λιάγκιν, επικεφαλής τηε εκλογικής επιτροπής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων InterfaxΩστόσο, τα φιλο- ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η συμμετοχή ήταν μικρή.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα με πολίτες να σχηματίζουν ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα στο Ντονέτσκ για να ψηφίσουν, ενώ στο γειτονικό Λουγκάνσκ οι αυτονομιστές ανέφεραν ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων ανέρχεται περίπου στο 22%.

Στα σημερινά δημοψηφίσματα που οργανώνονται από τους αυτονομιστές στις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ έχουν δικαίωμα συμμετοχής περίπου 7 εκατομμύρια Oυκρανοί πολίτες.

Μολονότι έχουν χαρακτηριστεί παράνομα από τη διεθνή κοινότητα και παρά την έκκληση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την αναβολή τους, οι αυτονομιστές αποφάσισαν να προχωρήσουν κανονικά στη διεξαγωγή τους.

Το ερώτημα που αναγράφεται στα ψηφοδέλτια είναι: «Εγκρίνετε την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ;» και «Εγκρίνετε την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ;».

By