Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Media αναφέρουν απαγωγές πολιτών από τους αυτονομιστές

Οι αντάρτες έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών σε Λουχάντσκ και Ντόνετσκ

Election commission worker carries a ballot box at a polling station for Sunday's referendum in the eastern Ukrainian city of Lugansk

Τα ουκρανικά media αναφέρουν την  Παρασκευή πως φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία απήγαγαν τρία στελέχη της εκλογικής επιτροπής, ενέργεια η οποία μοιάζει να εντάσσεται στις προσπάθειες να εμποδιστεί η διεξαγωγή των επικείμενων προεδρικών εκλογών της 25ης Μαΐου.

Ένοπλοι άρπαξαν χθες τον Ντμίτρο Ναμπόκα, τον υπεύθυνο για το εκλογικό τμήμα 106 της Λουχάνσκ, και δύο προγραμματιστές Η/Υ, δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Σερχίι Νταβίντοφ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο 0642.ua.

Οι άνδρες αυτοί πήραν εξάλλου μαζί τους υπολογιστές και έγγραφα του εκλογικού τμήματος αυτού, πρόσθεσε ο Νταβίντοφ. Διευκρίνισε πως οι όμηροι μεταφέρθηκαν στο κτίριο της κρατικής ασφάλειας, το οποίο έχουν καταλάβει αυτονομιστές από τις αρχές του Απριλίου.

Ηγέτες των αυτονομιστών που ελέγχουν μεγάλες περιοχές των ανατολικών επαρχιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ έχουν δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή των ουκρανικών προεδρικών εκλογών στα εδάφη τους. Έχουν ήδη καταλάβει τέσσερα από τα γραφεία της εκλογικής επιτροπής στην περιοχή, ανάμεσά τους ένα στο Ντονέτσκ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By