Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Τραυματίστηκε από πυρά, σύμβουλος του Γιανουκόβιτς

Νωρίτερα σήμερα η Βουλή ανακοίνωσε πως έλαβε την απόφαση να παραπέμψει τον Γιανουκόβιτς, τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και τον πρώην γενικό εισαγγελέα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη

UKRAINE

Ο Αντρέι Κλιούγεφ, πρώην σύμβουλος του αποπεμφθέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς ο οποίος σύμφωνα με τις νέες αρχές της Ουκρανίας ήταν φυγάς και βρισκόταν μαζί με τον πρώην πρόεδρο, τραυματίστηκε από πυρά στο πόδι, είπε ένας εκπρόσωπός του.

Ο εκπρόσωπος Άρτεμ Πετρένκο δήλωσε ότι μια «αξιόπιστη πηγή» του ανέφερε πως ο Κλιούγεφ, προσωπάρχης του προέδρου ωσότου ο Γιανουκόβιτς ανατράπηκε το Σάββατο, δέχθηκε πυρά δύο φορές και τραυματίστηκε αλλά πρόσθεσε πως κατά τις πληροφορίες του η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο Πετρένκο δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι δεν μίλησε προσωπικά με τον Κλιούγεφ και δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος της προεδρίας. Είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει εάν και κατά πόσον ο Κλιούγεφ βρισκόταν μαζί με τον Γιανουκόβιτς, ο οποίος εγκατέλειψε το Κίεβο την Παρασκευή και καταζητείται από τις νέες ουκρανικές αρχές, οι οποίες τον κατηγορούν σε φόνο.

Νωρίτερα σήμερα η Βουλή ανακοίνωσε πως έλαβε την απόφαση να παραπέμψει τον Γιανουκόβιτς, τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και τον πρώην γενικό εισαγγελέα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By