Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: 12 νεκροί σε συγκρούσεις στο Ντόνετσκ

Την ώρα που μαίνονται οι μάχες στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ το Βερολίνο σκέφτεται να στείλει στρατιώτες προστασίας.

oukrania-oukranoi-stratiotes-ekexeiria

Δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις που μαίνονται στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με δηλώσεις ουκρανού στρατιωτικού αξιωματούχου οι φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν υποστεί τις περισσότερες απώλειες και η εκεχειρία που ξεκίνησε στις 5 Σεπτεμβρίου βρίσκεται στο πλέον κρίσιμο σημείο της.

«Το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ παραμένει πρωταρχικός στόχος για τους τρομοκράτες. Χθες, κατέφυγαν σε μερικές, ευτυχώς αποτυχημένες, απόπειρες να εισβάλουν.

Δώδεκα (αυτονομιστές) σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις και αυτή είναι η μεγαλύτερη μαζική απώλεια από την πλευρά των ανταρτών από τις 5 Σεπτεμβρίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του στρατού Αντρίι Λισένκο.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι δύο Ουκρανοί έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις στην πόλη ανατολικά της χώρας, όμως δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα τους.

Την ίδια ώρα το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να αποστείλει στρατιώτες για να επιτηρούν την εκεχειρία στην οποία συμφώνησαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές και ο ουκρανικός στρατός με τη διαμεσολάβηση του ΟΑΣΕ.

Η Γερμανία είναι έτοιμη να στείλει στρατιώτες αν ληφθεί τέτοια πολιτική απόφαση, όμως δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των στρατιωτών που είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να αποστείλει χάριν της εκεχειρίας.

Η γερμανική εφημερίδα Bild έγραψε ότι 200 στρατιώτες έχει σχεδιαστεί να συμμετάσχουν στην αποστολή με τους 150 από αυτούς να επιβλέπουν τις περιοχές της κρίσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους 50 να παρέχουν προστασία.

By