Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: 3 στρατιώτες νεκροί και 9 τραυματίες

Σε συμπλοκή με φιλορώσους αυτονομιστές oukrania

Τρεις Oυκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα ακόμη τραυματίστηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών σε μάχες με φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του στρατού.

Οι αυτονομιστές βομβάρδισαν με εκτοξευτήρες ρουκετών και όλμους θέσεις του ουκρανικού στρατού στα βορειοανατολικά προάστια της Μαριούπολης, που βρίσκεται στην Αζοφική θάλασσα, σημείωσε ο Αντρίι Λισένκο. Την Τρίτη επτά πολίτες που παρίσταντο σε μία κηδεία σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην ίδια περιοχή. Στο Ντονέτσκ, προπύργιο των ανταρτών, τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη, όπως είχε επισημάνει η δημαρχία. Παρά την εφαρμογή της εκεχειρίας από τις 5 Σεπτεμβρίου, οι μάχες, αν και μειώθηκαν σε ένταση, συνεχίζονται σε κάποιες περιοχές, μεταξύ αυτών το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή, πυκνά πυρά ρουκετών και όλων ακούγονται στην περιοχή. Εξάλλου στη γειτονική επαρχία Λουχάνσκ, όπου περισσότεροι από 100 ουκρανοί στρατιώτες είναι περικυκλωμένοι από τους αντάρτες από χθες, η κατάσταση παραμένει και σήμερα «τεταμένη», όπως σημείωσε ο Λισένκο. «Οι ουκρανοί στρατιώτες συνεχίζουν να υπεραμύνονται των θέσεών τους», είπε.

By