Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ουκρανικό «ντου» στο Σλαβιάνσκ

Πληροφορίες από ρωσικά media κάνουν λόγο για τραυματισμένους ρεπόρτερ

358315_Ukraine-Slavyansk

Συνεχίζεται η ένταση στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας τη Μεγάλη Τρίτη, με το πρακτορείο ειδήσεων ITAR -TASS να αναφέρει ότι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού έχουν περικυκλώσει την πόλη του Σλαβιάνσκ, η οποία είναι υπό τον έλεγχο φιλορώσων ενόπλων.

Εξάλλου, το Russia Today αναφέρει πως δυνάμεις του Κιέβου άνοιξαν πυρ κατά ενόπλων σε αεροδρόμιο έξω από την πόλη, τραυματίζοντας δημοσιογράφους που καλύπτουν τα γεγονότα.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε περίπου 10 θωρακισμένα, 7 άρματα μάχης και 7 οχήματα μεταφοράς προσωπικού με μέλη των ειδικών δυνάμεων κοντά στην τοποθεσία Ιζιούμ, η οποία βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια της Σλαβιάνσκ, στην οδική αρτηρία που οδηγεί εκεί από το Χάρκοβο.

Οι στρατιωτικοί, οι οποίοι συνοδεύονται από αστυνομικούς, εγκατέστησαν στον δρόμο ένα σημείο ελέγχου, με ένα ελαφρύ θωρακισμένο, που προστατεύεται από φράγματα από μπετόν. Αυτοί ελέγχουν όλα τα οχήματα που διέρχονται από το σημείο αυτό. Αυτό που βλέπει κανείς είναι συνολικά περίπου 100 άνδρες, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

Σε μια άλλη περιοχή της ανατολική Ουκρανίας, το Κραματόρσκ, έπειτα από αεροπορική επέμβαση του Κιέβου με ελικόπτερα, σκοτώθηκαν τέσσερις πολίτες και άλλα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ντόπιοι δημοσιογράφοι, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων, είπαν ότι πυρά αυτόματων όπλων ακούγονται από την περιοχή στην οποία βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κραματόρσκ και πρόσθεσαν ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος πέταξε χαμηλά πάνω από την περιοχή.

Ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Espresso TV δήλωσε ωστόσο ότι το ουκρανικό αεροσκάφος προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο αλλά δεν τα κατάφερε καθώς αυτονομιστές άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Την ίδια ώρα ο υπ” αριθμόν 2 στην ιεραρχία των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών (SBU), στρατηγός Βαλερί Κρουτόφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές που δεν θα παραδώσουν τα όπλα θα «εξοντωθούν».

 

By