Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«’Οχι» του Ελευθέριος Βενιζέλος στην Ryanair

Η εταιρεία ζήτησε μείωση των φόρων.

ryanairΔεν αποδέχθηκε την πρόταση της Ryanair για περιορισμό των φόρων ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ επισημαίνει ότι η πρακτική που ακολουθεί η αεροπορική οδηγεί σε «κανιβαλισμό» της υπάρχουσας κίνησης.

«Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει επιλέξει να στηρίζει έμπρακτα τις αεροπορικές εταιρείες που επενδύουν σε διαρκή, μακροχρόνια παρουσία, προσβλέποντας σε ανάπτυξη» η ανακοίνωση και προσθέτει ότι «Το αεροδρόμιο της Αθήνας λειτουργεί βάσει ενός συγκεκριμένου επιχειρηματικού μοντέλου, όπως όλα τα διεθνή μητροπολιτικά αεροδρόμια, που στηρίζεται στην ανάπτυξη και διατήρηση μακροχρόνιων σχέσεων με τους αερομεταφορείς».

Πρόταση για επιπλέον 10 εκατομμύρια αφίξεις σε βάθος τριετίας υπό την προϋπόθεση ότι θα μηδενιστούν οι φόροι στα περιφερειακά αεροδρόμια και θα μειωθούν δραστικά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η οποία θα υποβληθεί το μεσημέρι στην ελληνική κυβέρνηση, παρουσίασε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στον κόσμο η Ryanair.

Η ιρλανδικών συμφερόντων εταιρεία σε παρουσίαση που έκανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής επιχειρησιακής λειτουργίας Michael Cawley αναφέρθηκε στην μεγάλη ευκαιρία για την χώρα μας από την συγκεκριμένη κίνηση, την οποία αναμένεται να παρουσιάσει το μεσημέρι στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία πρόσφατα δημιούργησε μια από τις βάσεις της παγκοσμίως στα Χανιά (ξεκινούν σήμερα οι πτήσεις), με στόχο να διακινήσει πάνω από 500.000 επιβάτες ετησίως και ήδη έχει πετύχει ρεκόρ προκρατήσεων
Η Ryanair πετά από και προς το αεροδρόμιο των Χανίων, σε 25 προορισμούς, δημιουργώντας τουριστικά έσοδα 160 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και 500 θέσεις εργασίας.

Αεροσκάφη της Ryanair θα αναχωρούν για Βρέμη, Μπρίστολ, Αϊντχόφεν, Κατόβιτσε, Μασσαλία, Βιέννη, Βίλνιους, Βαρσοβία κα, ενώ συνολικά, η Ryanair θα πραγματοποιεί 106 πτήσεις την εβδομάδα.

By