Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ούτε αυτή τη φορά η Γερμανία… 2-2 με τη σπουδαία Γκάνα

Αυτό που φοβόταν ο Γιόακιμ Λεβ έγινε. Η Γερμανία θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο τελευταίο ματς του ομίλου…

2380410_big-lnd

Μετά από ένα συγκλονιστικό δεύτερο ημίχρονο, Γερμανία και Γκάνα ήρθαν ισόπαλες 2-2 και επιβεβαιώθηκε ο… κανόνας να μην κερδίζει δεύτερο συνεχόμενο ματς σε ομίλους Μουντιάλ η ευρωπαϊκή ομάδα –ή, τουλάχιστον, να δυσκολεύεται να το επιτύχει (ένα στα έξι έχει τα τελευταία χρόνια!).

(Συμπληρωματικά: για τους παίκτες που… τζογάρουν, καλό είναι να διαβάζουν τη στήλη…).

Ο Μίροσλαβ Κλόζε σκόραρε και έφτασε τα 15 γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα -ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ρονάλντο- αλλά η Γερμανία έμεινε στο 2-2 με την Γκάνα στο «Εστάντιο Καστελάο» όπου ο Γκέτσε άνοιξε το σκορ (51’), για να επιτύχουν δύο τέρματα οι αφρικανοί (54′ Αντρέ Αγιού, 63′ Ασαμόα Τζαν), να έχουν και μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία να «τελειώσουν» το ματς, μέχρι ο Κλόζε να βάλει την υπογραφή του..

Σε ένα πλούσιο από φάσεις παιχνίδι, τόσο οι Γερμανοί –στην εξέλιξή του- όσο και οι γκανέζοι –νωρίτερα- θα μπορούσαν να το είχαν πάρει.

Εν τέλει, δίκαια η μοιρασιά, σε ένα ακόμη πολύ μεγάλο μουντιαλικό μάτς…

Γερμανία: Νόιερ, Ζερ.Μπόατενγκ (46′ Μουατάφι), Μερτεζάκερ, Χούμελς, Χέβεντες, Λαμ, Κεντίρα (69′ Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Εζίλ, Γκέτσε (69′ Κλόζε), Μίλερ.

Γκάνα: Ντάουντα, Άφουλ, Μένσα, Μπόι, Ασαμόα, Μουντάρι, Ράμπιου (78′ Μπάντου), Άτσου (72′ Ουακάσο), Κ.Π.Μπόατενγκ (52′ Ζ.Αγιού), Α.Αγιού, Γκιάν.

By