Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, η τελετή Αγιασμού των Υδάτων

Epiphany celebration in Thessaloniki./Εορτασμός Θεοφανείων στην Θεσσαλονικη.
Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, η τελετή Αγιασμού των Υδάτων, προεξάρχοντος και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, Σεραφείμ. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Α” Πειραιά, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.Πρώην απόστρατοι, βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος και του πολεμικού ναυτικού, έπεσαν στη θάλασσα για τον σταυρό. Πρόκειται για εννέα άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Μετά την τελετή, ο Μητροπολίτης Πειραιώς επέδωσε, ως ενθύμιο, στον καθένα έναν σταυρό. Το σχήμα «Π» που συμβολίζει τον Πειραιά είχαν σχηματίσει, στο σημείο όπου ρίχτηκε ο σταυρός, οι δύο κανονιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού «Ορμή» και «Τόλμη» και το ναρκοθηρευτικό «Ευρώπη».

Ο υπουργός Παιδείας Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε δηλώσεις τους τόνισε: «Το 2014 είναι η χρονιά της τελικής προσπάθειας για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση, να πιάσουν τόπο οι αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού και να μπορέσουμε οριστικά να διορθώσουμε τις παθογένειες, που μας οδήγησαν ως κοινωνία σε αυτή την κρίση. Δεν επιτρέπεται, ούτε να ανακόψουμε ρυθμούς, ούτε να εφησυχάσουμε, διότι έτσι θα διακινδυνέψουμε όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Γι” αυτό, πρέπει ενωμένοι με αποφασιστικότητα να κάνουμε και αυτή τη χρονιά αυτά που πρέπει, για να βγει η πατρίδα από την κρίση για να μπορέσουν να ελπίσουν οι νέες γενιές, για να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικαίωμα στην εργασία, να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικαίωμα στην ελπίδα».

Αγιασμός των Υδάτων στο  Κολωνάκι
Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων, στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι. Από νωρίς το πρωί, παρά το συννεφιασμένο σκηνικό του καιρού, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων.

Στην τελετή παρέστησαν ο δημάρχος Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και οι βουλευτές Ανδρέας Ψυχάρης και Βασίλης Κικίλιας.  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αγιασμός στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By