Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Αλ. Αλαβάνος στα γραφεία της ΠΑΣΚΕ!

Μοιάζει με ειρωνεία, αλλά τα γραφεία του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (ΜΕΤΑΑ), που εγκαινίασε χθες ο Αλέκος Αλαβάνος, ανήκαν στο… ΠΑΣΟΚ!

 

Του Κωνσταντίνου Πουλακίδα

20070327_pallasΠρόκειται για το κτίριο της οδούς Σολωμού, στα Εξάρχεια, όπου στεγαζόταν η το συνδικαλιστικό του ΠΑΣΟΚ,  η ΠΑΣΚΕ. Ατό βέβαια γινόταν τα παλαιά χρόνια, καθώς η κρίση και η συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με τα κακά οικονομικά του, οδήγησαν την ηγεσία του στην απόφαση να αποχωρήσει από το κτίριο.

Έτσι πέρασαν αρκετά χρόνια για να αποκτήσει η Σολωμού 13 ζωή. Την Κυριακή πέρασε πολύς κόσμος από εκεί για να δει το «κεραμίδι» που αποφάσισε να βάλει πάνω από το κεφάλι του ο Αλ. Αλαβάνος «και ας είναι και με νοίκι» (όπως έγραφε στην πρόσκληση). Ήπιαν ένα κρασί, έφαγαν και από τα φαγητά που είχα ετοιμάσει, «μετρήθηκαν» για άλλη μία φορά μεταξύ τους (γιατί η προηγούμενη προσπάθεια στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 πήγε άπατη…) και μίλησαν για το κόμμα τους, το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές του 2014. Στην «μάζωξη» πήγαν πανεπιστημιακοί, στελέχη της ανένταχτης Αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

By