Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο αντιμνημονιακός Γιάννος Παπαντωνίου και η φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ

Στη θέση της κυβέρνησης θα έλεγα «όχι» στην Τρόικα, τόνισε ο πρώην υπουργός

papantoniouΚριτική κατά των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, με εξαίρεση την κυβέρνηση της κυβερνήσεως Σημίτη -καθώς ήταν υπουργός- άσκησε ο Γιάννος Παπαντωνίου σε εκδήλωση του London School of Economics, ο οποίος τόνισε εμμέσως ότι θα είχε αρνηθεί να έρθει η τρόικα στην Ελλάδα.

Ο υπουργός, επί κυβέρνησης Σημίτη, ο οποίος  κατηγορείται για φοροδιαφυγή σε βαθμό πλημμελήματος, όπως και η σύζυγος του,  εξηγούσε στους ακροατές πως  θα διαχειριζόταν ο ίδιος την σημερινή κρίση!

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που ήλεγξαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Ρούλα Κουράκου φέρεται να απέκρυψαν και να μην δήλωσαν στις φορολογικές Αρχές εισοδήματα που φτάνουν στο πόσο των 3 εκατομμυρίων ευρώ από το 2000 έως και σήμερα.

Σε ερώτηση, λοιπόν, στον συνέδριο, ο κ. Παπαντωνίου μίλησε με σκληρά λόγια τόσο για την Τρόικα όσο και για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας: «Η απάντησή μου στην τρόικα θα ήταν εν μέρει «όχι». Πρέπει να παραδεχθώ ότι η Ελλάδα έχει κάνει λάθη, γιατί είχαμε μια σειρά από πολύ κακές κυβερνήσεις στη χώρα τα τελευταία εννιά χρόνια… Δηλαδή μετά το 2004. Δεν θα διαπραγματευόμουν όμως με την τρόικα, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση, λέγοντας πως δεν μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα που της προτείνει, γιατί δεν έχει όση κοινοβουλευτική δύναμη χρειάζεται. Τέτοιου είδους επιχειρήματα τα θέτεις σε άλλες κυβερνήσεις. Οχι στην τρόικα. Αντιθέτως, θα προσπαθούσα να τους πείσω ότι η στρατηγική τους είναι λάθος. Αν δούλευε, θα δούλευε, αν όχι, όχι. Ο χρόνος θα δείξει», αναφέρει η Realnews.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός καταφέρθηκε και εναντίον των τελευταίων κυβερνήσεων κάνοντας λόγο για «εκπληκτική ανεπάρκεια» στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων σχολιάζοντας: «Αν εφαρμόσεις μεταρρυθμίσεις, φυσικά δε λύνεις το πρόβλημα. Ωστόσο, κερδίζεις πόντους, κερδίζεις δύναμη, για να ζητήσεις μεγαλύτερη βοήθεια, ενώ έχεις περισσότερα χαρτιά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By