Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Ο αποκλεισμός της Μόσχας από τους G8 θα πλήξει και τις άλλες χώρες»

Τη Δευτέρα οι δυτικοί ηγέτες ακύρωσαν τη σύνοδο της G8, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Σότσι, προκειμένου να τιμωρήσουν στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας

peskof

Στο πλαίσιο της Ομάδας των 8 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου (G8), η αναστολή των επαφών με τη Ρωσία θα πλήξει τόσο την Μόσχα, όσο και τις άλλες χώρες – μέλη, όπως δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν,  Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όσον αφορά τις επαφές με τις χώρες της G8 είμαστε έτοιμοι να έχουμε τέτοιες επαφές σε όλα τα επίπεδα, περιλαμβανομένου του ανώτατου. Ενδιαφερόμαστε γι’ αυτές και πιστεύουμε ότι η επιφυλακτικότητα των άλλων χωρών να συνεχίσουν τον διάλογο είναι αντιπαραγωγική για εμάς αλλά και για τους ίδιους τους εταίρους μας», δήλωσε ο κ. Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass.

Τη Δευτέρα οι δυτικοί ηγέτες που συναντήθηκαν στη Χάγη ακύρωσαν τη σύνοδο της G8 που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Σότσι, προκειμένου να τιμωρήσουν στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας.

Η σύνοδος της G8 θα αντικατασταθεί με μια σύνοδο της G7 στις Βρυξέλλες.

Πολλοί Δυτικοί ηγέτες, εξάλλου, απείλησαν τη Μόσχα με μόνιμο αποκλεισμό από την G8, κάτι, ωστόσο, που δεν αποφασίστηκε στη Χάγη.

Διαβάστε επίσης: Στις Βρυξέλλες τελικά η συνάντηση των G8

By