Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Αστέρας καλείται να δώσει τέλος στην αρνητική παράδοση της… Ελλάδας με αντίπαλο τη Μακάμπι!

 

Την Μακάμπι Τελ Αβίβ που… αφηνιάζει όταν συναντά Έλληνες, αντιμετωπίζει ο Αστέρας Τρίπολης για τα πλέι οφ του Europa League, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται την Πέμπτη 21 Αυγούστου στην Τρίπολη και τους Αρκάδες να ζουν τ όνειρό τους…

asteras-tripolis-1Ο προπονητής του Αστέρα Στάικος Βεργέτης μιλώντας στον «Αρκαδία 93.8» σχολίασε για την κλήρωση:

«Γλιτώσαμε την Τότεναμ και τώρα θα γίνει μάχη. Θα προετοιμάσουμε την ομάδα και θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε ανταγωνιστική. Ο Αστέρας θα πρέπει να δίνει σε κάθε αγώνα το 100%. Στον αγώνα με την Μάιντς περπατήσαμε σε ένα τεντωμένο σχοινί και δεν πέσαμε. Θέλει όμως συγκέντρωση για να μην πέσουμε την επόμενη φορά. Παραδοσιακά ο Αστέρας διεκδικεί την πρόκριση στην Τρίπολη, αυτήν την φορά όμως ο πρώτος αγώνας είναι στην έδρα μας. Οι παραδόσεις είναι για σπάνε και ελπίζω να πετύχουμε τον στόχο μας».

thumbnail (2)Για το ρόστερ του Αστέρα ο τεχνικός της ομάδας της Τρίπολης επεσήμανε: «Η ομάδα μας είναι ένα παζλ που πρέπει να συμπληρωθεί και να έχει χημεία. Αν έχεις μόνο ένα κομμάτι μπορεί να το χάσεις. Εμείς θέλουμε να έχουμε δύο παίκτες στην κάθε θέση γιατί με έναν δεν βγαίνει η χρονιά. Υπάρχουν πολλοί παίκτες στον χώρο του κέντρου γιατί πρέπει να υπάρχουν αρκετοί εκεί. Δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί και βασικοί. Τα παιδιά οφείλουν σε κάθε προπόνηση να τα δίνουν όλα, όπως οφείλουμε και εμείς να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

«Δύσκολη κλήρωση»

oscar+garciaΟ προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Όσκαρ Γκαρθία παρατήρησε στις πρώτες του δηλώσεις: «Είναι μια δύσκολη κλήρωση. Έχουμε μπροστά μας έναν αντίπαλο που απέκλεισε τη Μάιντς, μια από τις καλύτερες ομάδες που υπήρχαν στο Europa League. Φυσικά και θα θέλαμε να αγωνιστούμε στη φυσική μας έδρα, αλλά μένει να δούμε αν η κατάσταση θα εξομαλυνθεί τις επόμενες μέρες για να μη χρειαστεί να παίξουμε και πάλι μακριά από το Τελ Αβίβ», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

Εκτός Ισραήλ

Στο γεγονός ότι το εντός έδρας ματς της Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν θα διεξαχθεί στο Ισραήλ λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, στάθηκε ο διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου, Ζόρντι Κρόιφ. «Όλες οι ομάδες στα play offs είναι δυνατές και δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος σε αυτή τη φάση. Αυτό ισχύει ειδικά στην περίπτωσή μας λόγω της κατάστασης που υπάρχει στο Ισραήλ. Αν παίζαμε στην έδρα μας θα ήμασταν πιο δυνατοί. Στα play offs του Champions League δεν ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι έπρεπε απέναντι στη Μάριμπορ. Όλοι είμαστε βέβαιοι πως τώρα θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ελπίζω να ασχοληθούμε μόνο με το ποδόσφαιρο».

Ο πιο πετυχημένος σύλλογος

maccabbiΗ ομάδα του Τελ Αβίβ, μπορεί να βρίσκεται στη… σκιά του μπασκετικού τμήματος, αλλά είναι ο πιο πετυχημένος σύλλογος στη χώρα. Αυτή τη στιγμή έχει και το πιο πλούσιο ρόστερ. Η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με πέρυσι, είναι η μη παρουσία του Πάουλο Σόουζα στην τεχνική ηγεσία της, καθώς ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, μετά από ένα χρόνο στον πάγκο της, έφυγε για την Βασιλεία. Ανέλαβε την ομάδα ξανά ο Όσκαρ Γκαρσία (άλλοτε άσος της Μπαρτσελόνα), με τον οποίο η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε πρόπερσι τον τίτλο (έχει δυο σερί πρωταθλήματα), για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια!

Ενισχύθηκε και με τις αποκτήσεις -αυτές είναι οι δυο τελευταίες της- των Ιγιεμπόρ (χαφ), Μπεν Μασάτ (φορ) από την Μπέτις και την Τουλούζ αντίστοιχα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε σχέση με πέρυσι (έφτασε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ) δεν έχει αλλάξει πολύ στο έμψυχο δυναμικό της, ενώ μιλάμε για ομάδα που έχει εξαιρετική παράδοση κόντρα σε ελληνικούς συλλόγους, καθώς δεν έχει χάσει ποτέ, έχοντας αποκλείσει Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ…

Ήρθε από το… Τσάμπιονς Λιγκ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ… ήρθε στην κληρωτίδα από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (γκρουπ πρωταθλητών), στον β’ γύρο έβγαλε εκτός της Σάντα Κόλομα με δυο νίκες (1-0 εκτός και 2-0 εντός) και στη συνέχεια βγήκε εκτός από την Μάριμπορ. Έχασε στην Σλοβενία με 1-0, ενώ στη Λάρνακα το ματς έληξε 2-2.

Η ομάδα του Ισραήλ πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα στη χώρα της (για δεύτερη σερί χρονιά) με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους της. Συνολικά (μαζί και με τα ματς στα πλέι οφ τίτλου) είχε απολογισμό 26-6-4 (τέρματα 76-30). Έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα στο Ισραήλ, με 21 κατακτήσεις. Επίσης, έχει 22 Κύπελλα (6 φορές έχει κάνει το νταμπλ), κάτι που την καθιστά την πιο επιτυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας.

Τι έκανε πέρυσι στην Ευρώπη

Η ομάδα του Ισραήλ έπαιξε και πέρυσι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έβγαλε την Γκιόρι με δυο νίκες (2-0 εκτός, 2-1 εντός) στο γ’ προκριματικό γύρο. Κόλλησε… στα πλέι οφ στη Βασιλεία (1-0 εκτός, 3-3 εντός). Μπήκε στους ομίλους του Γιουρόπα (χωρίς να παίξει με τον ΠΑΟΚ) και με απολογισμό 3-2-1, πέρασε στους «32», αλλά αποκλείστηκε (ξανά) από την Βασιλεία (0-0 εντός, 3-0 εκτός)… Όπως είπαμε, κληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα, αλλά δεν χρειάστηκε να παίξει και πέρασε , καθώς ο Δικέφαλος είχε κερδίσει τη θέση της Μέταλιστ Χάρκιβ (την οποία απέκλεισε η UEFA), στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αν και οι Ουκρανοί είχαν περάσει κόντρα στην ελληνική ομάδα.

Με Έλληνες… αφηνιάζει η Μακάμπι

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει εξαιρετική παράδοση με ελληνικές ομάδες, και ελπίζουμε αυτό να μην συνεχιστεί με τον Αστέρα Τρίπολης. Είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ το 2010 (νίκησε 1-0 στο Τελ Αβίβ, ενώ έχασε 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης»), όπως και τον Παναθηναϊκό στην ίδια διοργάνωση το 2011. Είχαμε 3-0 στο Τελ Αβίβ, ενώ στο ΟΑΚΑ έχασε με το… ανώδυνο 2-1!

Οι κίτρινοι έχουν… ελληνικό χρώμα και στη μεγαλύτερη επιτυχία τους στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, έπαιξαν στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2004-05 και η Μακάμπι πανηγύρισε δύο νίκες. Η πρώτη ήταν με 3-0 στην Τούμπα. Να θυμίσουμε πως η αντικανονική συμμετοχή του Λιάσου Λουκά για λογαριασμό του Δικεφάλου έδωσε τη νίκη στα χαρτιά στη Μακάμπι με αυτό το σκορ, ενώ η ισραηλινή ομάδα είχε επικρατήσει 2-1 και στον κανονικό αγώνα. Η Μακάμπι νίκησε 1-0 στη ρεβάνς του Ισραήλ και έτσι μπήκε στη συνέχεια στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έπαιξε με Μπάγερν Μονάχου, Γιουβέντους, Άγιαξ, με την κορυφαία στιγμή η νίκη με 2-1 επί του Άγιαξ στο Ισραήλ.

 

 

By