Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Ο Αστερίξ στους Πίκτες»

Ο Αστερίξ επιστρέφει και ταξιδεύει στη Σκοτία

asterix-pictes exofyllo

Μετά από οκτώ χρόνια ο Αστερίξ, ο Οβελίξ και όλοι οι τρελοί Γαλάτες επιστρέφουν στα περίπτερα και ταξιδεύουν στη Σκοτία, όπου θα πολεμήσουν μαζί με τους γενναίους Πίκτες κατά του Ρωμαίου κατακτητή.

«Ο Αστερίξ στους Πίκτες» είναι το 35ο άλμπουμ της θρυλικής σειράς και το πρώτο τεύχος, το οποίο κυκλοφορεί χωρίς τη συνδρομή κανενός από τους δημιουργούς των ανυπότακτων Γαλατών, Αλμπέρ Ουντερζό και Ρενέ Γκοσινί.

Μετά το θάνατο του Γκοσινί το 1977, ο Ουντερζό είχε συνεχίσει με την πένα του να δίνει ζωή στο μικρό γαλατικό χωριό.  Στα 86 του χρόνια όμως σήμερα ο Γάλλος σκιτσογράφος έχει αποσυρθεί. Διάδοχοι των μεγάλων δημιουργών είναι πλέον ο σεναριογράφος Ζαν-Ιβ Φερί και ο σκιτσογράφος Ντιντιέ Κονράντ.

Το νέο τεύχος κυκλοφόρησε την Πέμπτη σε 15 χώρες και 23 γλώσσες, μεταξύ των οποίων τα σκωτσέζικα. Στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες.

asterix-pictes1

Η νέα περιπέτεια για τους Γαλάτες ξεκινά όταν ο Αστερίξ με τον Οβελίξ αναζητούν στρείδια στην παραλία, όπου συναντούν τον Μακ Όλοχ. Ο κοκκινομάλλης Πίκτης με το  κιτρινοπράσινο κιλτ είναι ερωτευμένος με την ωραία Καμομίλα, που έχει απαγάγει ο προδότης Μακ Άμπι -καρικατούρα του ηθοποιού Βενσάν Κασέλ.

Οι δύο Γαλάτες θα ταξιδέψουν με το  νέο τους φίλο στη Σκωτία για να τον βοηθήσουν. Εκεί θα ανακαλύψουν ότι έχουν και οι Πίκτες το δικό τους μαγικό ζωμό: Το ουίσκι! Θα συναντήσουν το τέρας του Λοχ Νες και θα βοηθήσουν τις σκοτσέζικες φατρίες -τα κλαν- να ενωθούν ενάντια στους Ρωμαίους λεγεωνάριους.

Στο τέλος φυσικά τους περιμένει ένα γλέντι με άφθονα αγριογούρουνα κάτω από τα αστέρια.

asterix-pictes

Το νέο άλμπουμ έγινε δεκτό από τους εθνικιστές στη Σκωτία ως αλληγορία του αγώνα τους για ανεξαρτησία, δεδομένου ότι τον επόμενο χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να διεξαχθεί σχετικό δημοψήφισμα. Ο Φερί ωστόσο έχει αρνηθεί πως η ιστορία είναι συμβολική ή έχει κάποιο πολιτικό μήνυμα.

Οι περιπέτειες του Αστερίξ έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα 352 εκατομμύρια τεύχη σε όλον τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε 111 γλώσσες και διαλέκτους, μεταξύ των οποίων τα αρχαία ελληνικά, τα ποντιακά και τα κρητικά.

Με πληροφορίες από asterix.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By