Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο αφοπλιστικός Φερνάντο Σάντος…

Τοροσίδης: Πλασματικό το αποτέλεσμα. Παπασταθόπουλος: Παίξαμε καλύτερα αλλά. Καρνέζης: Δεν το αξίζαμε. Φερνάντο Σάντος: Όταν χάνεις 3-0, δεν μπορείς να μιλάς για δικαιοσύνη ή αδικία…

ÃÊÏÕÔÉÅÑÅÆ ÔÏÑÏÓÉÄÇÓ ÊÏËÏÌÂÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÌÏÕÍÔÉÁË 2014)GUTIERREZ TOROSIDISCOLOMBIA - GREECE (WORLD CUP 2014)

Ο Πορτογάλος με μια φράση τα είπε όλα. Ήταν η άμεση απάντησή του στο… γλυκόλογο ερώτημα αν υπήρξε δικαιοσύνη κι εκείνος, ήταν αφοπλιστικός.

«Όταν χάνεις 3-0, δεν μπορείς να μιλάς για δικαιοσύνη ή αδικία. Είναι σαν να αποφεύγεις την πραγματικότητα, σαν να μην βλέπεις κατάματα την αλήθεια. Όντως στο πρώτο ημίχρονο, κι αν εξαιρέσουμε το πρώτο γκολ, κυριαρχήσαμε στο γήπεδο, είχαμε την κατοχή και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε. Ίσως εκεί το 1-0 να ήταν λίγο άδικο. Παρότι όμως που μπήκαμε καλά στο β”, αδρανήσαμε ξανά. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε: στο πώς γίνεται με τόσο καλή εμφάνιση να φτάσουμε στο σημείο να χάσουμε 3-0. Υπήρχαν θετικά πράγματα, ήταν όμως και άλλα που πρέπει να κοιτάξουμε, γιατί το 3-0 είναι βαρύ».

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν κρύφτηκε από πουθενά κι από κανέναν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που υποχρέωσε ακόμη και τους δημοσιογράφους της παραγωγής στη δημόσια τηλεόραση να παραδεχτούν ότι «μας έβαλε στη θέση μας».

Ο Σάντος, ως ο τεχνικός ηγέτης αυτής της ομάδας –κι έχοντας «χρεωθεί» μια δήλωση νίκης σε έναν αγώνα που έληξε με 3-0 σε βάρος του, θα μπορούσε να βρει δικαιολογίες να καλύψει ακόμη και δικά του λάθη (επιλογές). Δεν το έκανε κι αυτό τον τιμά.

Ας δούμε όμως αναλυτικά και τις δηλώσεις των τριών ποδοσφαιριστών. Ο Τοροσίδης πρώτος που είδε… εξαφανισμένη την Κολομβία μετά το 5ο λεπτό!

«Μετά το 5o λεπτό και το γκολ που δεχτήκαμε η Κολομβία δεν υπήρχε στο γήπεδο. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι χάσαμε και μάλιστα με 3-0. Το σκορ είναι πλασματικό. Είχαμε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Γκέκα. Δεν θέλω να υποβαθμίσω τη νίκη της Κολομβίας αλλά το ματς δεν είναι για 3-0. Η ομάδα έπαιξε καλά. Πιστεύω ότι η κατοχή στα 70 λεπτά ήταν υπέρ μας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Στο ημίχρονο πιστεύαμε ότι θα νικήσουμε. Μετά το 2ο γκολ η ομάδα έπεσε. Δεν ήταν θέμα κούρασης αλλά ψυχολογίας».

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που είδε… πλήρη την ομάδα (αλλά ανέλαβε ευθύνες):

«Πιστεύω ότι σήμερα τα είχαμε όλα. Σε σχέση με άλλες φορές παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Κάναμε 5-6 ευκαιρίες όμως δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Η Κολομβία από την άλλη με λιγότερες ευκαιρίες έκανε τρία γκολ. Αν δεν βάζεις γκολ δεν κερδίζεις. Έχουμε ευθύνη. Πάντα έχουμε ευθύνη όταν χάνουμε, ήμασταν όμως και άτυχοι».

Και ο Ορέστης Καρνέζης: «Δεν αξίζαμε αυτή τη κατάληξη. Το σκορ δεν αντιπροσωπεύει το παιχνίδι. Δεχθήκαμε εύκολα γκολ και σε αυτό το επίπεδο η μικρή λεπτομέρεια κοστίζει. Είχαμε ευκαιρίες και τελικές για γκολ αλλά δεν τα καταφέραμε. Παρά το 3-0 δε νομίζω οτι η εικόνα μας ήταν για 3 γκολ. Είχαμε το δοκάρι σε κρίσιμη φάση αλλά δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να τα δώσουμε όλα με την Ιαπωνία. Πρέπει να το ευχαριστηθούμε που είμαστε εδώ αλλά πρέπει και να κερδίσουμε». Πολύ σωστό. Καλή η… χαρά της συμμετοχής, αλλά χρειάζονται και οι νίκες…

Βαγγέλης Μελέκογλου

By