Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Βενιζέλος καταδικάζει την επίθεση στο τουριστικό λεωφορείο στο Σινά

«Εγκληματική ενέργεια η εν λόγω επίθεση» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών

venizelos-omiliaB

Την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον επιβατών τουριστικού λεωφορείου στο Σινά καταδίκασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια εγκληματική ενέργεια εναντίον επιβατών τουριστικού λεωφορείου στην περιοχή του Σινά, η οποία κόστισε τη ζωή τεσσάρων επιβατών και προκάλεσε τον τραυματισμό πολλών άλλων» δήλωσε.

«Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ο λαός της Αιγύπτου πρέπει να γνωρίζει ότι, στις δύσκολες αυτές στιγμές, ο ελληνικός λαός βρίσκεται στο πλευρό του».

Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, καταδικάζει κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στις προσπάθειες σταθεροποίησης του πολιτικού κλίματος και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή.

Κλείνοντας, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε το «ισχυρό ενδιαφέρον» της Ελλάδας για την προστασία της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά,   «η οποία αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By