Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για την Εθνική ομάδα…

Τα συναισθήματά του για το πέντε στα πέντε της εντυπωσιακής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2014 της Ισπανίας και τη συνέχεια στους «16» του Μουντομπάσκετ 2014 με τη Σερβία μίλησε ο θεαματικός Γιάννης Αντετοκούνμπο.

3fa33aee58830ec06f40ade7dba91359_L«Μέχρι στιγμής το συναίσθημα είναι μοναδικό. Είμαι πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών και έχουμε 5/5. Αυτό που ελπίζω και θα ήθελα είναι να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά και να πάμε για το 6/6… Αυτός είναι ο επόμενος στόχος», ήταν τα πρώτα λόγια του 19χρονου πόιντ φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Για τη νίκη επί της Αργεντινής: «Απλά μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο του παιχνιδιού. Υπάρχουν πιο έμπειρα παιδιά στην ομάδα που ξέρουν πώς να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Το ζητούμενο λοιπόν για όλους, ότι κι αν συμβαίνει είναι να παίζουμε δυνατά, να ακούμε τον προπονητή, να ακολουθούμε σκάουτινγκ και τα καλά θα έρθουν».

Για το τι σκέφτεται όταν τον καλεί ο προπονητής: «Δεν αγχώνομαι πάντως… Απλώς σκέφτομαι ότι πρέπει να δώσω ότι έχω. Να μην σκεφτώ κάτι άλλο. Να παίξω όσο πιο δυνατά μπορώ και όταν βγω, όταν τελειώσει το παιχνίδι να ξέρω ότι έχω δώσει ότι έχω».

Για τις διαφορές ΝΒΑ και Ευρώπης: «Σίγουρα ο τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός από αυτόν που έχω μάθει. Αρχίζει όμως να μου αρέσει όσο περνάει ο καιρός… Έχει πιο πολύ… Πώς να το πω; Έχει πιο πολύ «ζουμί»… (γελάει)».

Για το πάθος του: «Δεν θα σου πω ψέματα… Το να παίζεις στην Εθνική και κοντά σε όλα αυτά τα παιδιά, σε ένα τέτοιο τουρνουά σε κάνει να νιώθεις διαφορετικά. Δεν ξέρω… Με κάθε καλάθι που βάζει ο συμπαίκτης μου ή εγώ παθιάζομαι ακόμη περισσότερο».

Για τη Σερβία: «Έχουμε παίξει στην προετοιμασία, είναι καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες και τότε είχαν κάποιες απουσίες. Αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να παίξουμε όπως παίζουμε . Δεν θα πω ότι θα νικήσουμε, αλλά πιστεύω ότι θα έρθει ένα καλό αποτέλεσμα».

Για τα σχόλια στα social media: «Τα βλέπω όσο μπορώ, αλλά όχι όλα… Δεν γίνεται… Χαίρομαι πάρα πολύ, είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις κάποιον χαρούμενο, αλλά από την άλλη κάπου σκέφτομαι και τι θα γινόταν αν δεν είχαμε αυτή την πορεία. Για την ώρα πάντως σκέφτομαι μόνο τα θετικά της διαδρομής αυτής και τίποτα άλλο».

By