Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ένταση ανάμεσα σε Τραγάκη – Παπαδημούλη στη Βουλή

Η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία ψήφισης της τροπολογίας για τα δάνεια των κομμάτων, προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής.

papadimoulisΈνταση δημιουργήθηκε στη Βουλή με αποτέλεσμα ο προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης να αφαιρέσει το λόγο από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. Ο Ολομέλεια ετοιμαζόταν να ψηφίσει για την εκλογή του Γ. Καλαντζή ως αντιπροέδρου της Βουλής -στη θέση του εκλιπόντος Θ. Νάκου.

Ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε το λόγο για ένα λεπτό προκειμένου να κάνει μία δήλωση: «Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε τον πρόεδρο και το προεδρείο της Βουλής τον Ιούνιο. Αυτή η στάση και διάθεση δεν εκτιμήθηκε ορισμένες κρίσιμες φορές. Αντιθέτως παρεξηγήθηκε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Υπήρξαν στιγμές που το προεδρείο (και στη διάσκεψη και στην ολομέλεια) αντί να λειτουργήσει στο πνεύμα της συναίνεσης…».

Στο σημείο αυτό τον διέκοψε ο προεδρεύων Γ. Τραγάκης, ενώ ο κ. Παπαδημούλης ακούσθηκε να αναφέρεται στα χθεσινά γεγονότα με την ψήφιση της τροπολογίας για τα δάνεια στα κόμματα, και να την χαρακτηρίζει ως «μελανό σημείο».

«Θα με αναγκάσετε να σας αφαιρέσω το λόγο» είπε ο Γ. τραγάκης και συνέχισε: «Σας αφαιρώ το λόγο». Ο Δημήτρης Παπαδημούλης συνέχισε να μιλά, αλλά ο κ. Τραγάκης του έκοψε το μικρόφωνο και ζήτησε «να μην αναγράφονται όσα λέγονται εκτός μικροφώνου. Να προχωρήσει η ανάγνωση του καταλόγου».

By