Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Δένδιας απαντά πως προέκυψε το θέμα Γιακουμάτου με τον οίκο ευγηρίας

«Δεν εμπλέκεται η πολιτική ηγεσία στην υπόθεση» τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

giakoumatos600_280114

Σε μια ανώνυμη έγγραφη καταγγελία στην υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «βασίστηκε» ο έλεγχος στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος» της οικογένειας Γιακουμάτου, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα της.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας σε έγγραφη απάντησή του στις Χρ. Γιαταγάνα και Μ. Χρυσοβελώνη από τους ΑΝΕΛ αναφέρει ότι ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία δικονομικές και διοικητικές ενέργειες.

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε την εφαρμογή της προβλεπόμενης από τον Ποινικό Κώδικα διαδικασίας, καθώς τα φορολογικά αδικήματα χαρακτηρίζονται διαρκή. Σε εκτέλεση της εν λόγω παραγγελίας, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τα οποία μετά τον σχηματισμό δικογραφίας οδηγήθηκαν, συνοδεία αστυνομικών, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του αρμοδίου αυτοφώρου δικαστηρίου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει δε, ότι τόσο η ποινική- δικονομική διαδικασία, όσο και οι συνταγματικώς θεσπισθείσες αρχές της διάκρισης των λειτουργιών και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, υπαγορεύουν τη μη ανάμειξη της πολιτικής ηγεσίας, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, στην εξέλιξη της υπόθεσης.

By