Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ο Δένδιας για Χρ. Ξηρό και για τη «νέα» τρομοκρατία στην Ελλάδα

dendias nikos bouli taxi dimosia upourgos

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υποστήριξε ότι «αντιμετωπίζουμε μια πρόκληση η οποία κατευθύνεται ευθέως κατά της προσπάθειας της οικονομικής ανάκαμψης του τόπου»

dendias638_091013

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μιλώντας στον realfm 97,8 απάντησε στο ερώτημα αν η απόδραση Ξηρού δημιουργεί την ανησυχία ότι μπαίνουμε σε μία νέα σελίδα της τρομοκρατίας ή αν έχουν δοθεί υπερβολικές διαστάσεις στο δημόσιο διάλογο για τις συνέπειες της απόδρασης.

«Όχι δεν έχουμε δώσει υπερβολές διαστάσεις. Δυστυχώς, μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι δεν συμβαίνει τίποτα, ότι όλα είναι ήσυχα και ότι αύριο το πρωί μπορούμε να αγνοήσουμε την απόδραση, την παραβίαση των περιοριστικών όρων και να γυρίσουμε στη ζωή μας. Δεν είναι έτσι. Δυστυχώς υπάρχει μία πολύ μεγάλη πρόκληση της τρομοκρατίας προς την ελληνική κοινωνία» είπε ο κ. Δένδιας.

Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει με κανένα τρόπο ούτε η ελληνική κοινωνία ούτε οι διωκτικές αρχές να υποβαθμίσουν το φαινόμενο. Αντιμετωπίζουμε μια πρόκληση η οποία κατευθύνεται ευθέως κατά της προσπάθειας της οικονομικής ανάκαμψης του τόπου. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ένας τόπος ο οποίος δέχεται τρομοκρατικά χτυπήματα μπορεί εύκολα να ανακάμψει ή να δεχθεί ξένες επενδύσεις. Τον καθιστά απαγορευτικό. Ο,τι και να κάνουμε στην προσπάθεια αυτή, στην πραγματικότητα θα σας έλεγα, ότι καλώς γίνεται. Δεν θα έλεγα με κανέναν τρόπο ότι υπάρχει θέμα υπερβολής εκεί».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στο ερώτημα αν ο Χριστόδουλος Ξηρός βρίσκεται σε συνεργασία με τη λεγόμενη νέα τρομοκρατία, είπε: «Μάλιστα. Σπανίως αναφέρομαι σε επιχειρησιακά, αυτό δεν είναι επιχειρησιακό, γι’ αυτό σας δίνω μία ευθεία απάντηση».

By