Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Ο οργανισμός δεν έπεσε έξω

 Το έργο του ΕΟΠΥΥ υπερασπίζεται ο πρόεδρος του,  Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, την ώρα που η τρόικα θέτει ανοιχτά πλέον θέμα βιωσιμότητάς του οργανισμού.

Samaras-Troika«Ο ΕΟΠΥΥ ήρθε για να μείνει, αφορά την υγεία όλων των Ελλήνων και δεν είναι κάποιο μαγαζί», δήλωσε ο κ.Παπαγεωργόπουλος στο Βήμα FM. Υποστήριξε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έπεσε έξω, αλλά «δημιουργήθηκε βίαια με προβλήματα οργανωτικά, οικονομικά και λειτουργικά», καθώς και ότι εφέτος τα προβλήματα είναι λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ανέφερε ειδικότερα ότι τα ταμεία από τη συγχώνευση των οποίων προέκυψε ο ΕΟΠΥΥ είχαν προϋπολογισμό υγείας το 2011 συνολικά περίπου 11 δις ευρώ, ενώ ο ΕΟΠΥΥ το 2013 είχε προϋπολογισμό υγείας 6 δις ευρώ. «Από τις δέκα κρινόμενες δαπάνες οι 8,5 πήγαν καλά και η 1,5 δεν πήγε και αφορά τις δαπάνες για τις διαγνωστικές θεραπείες», είπε ο πρόεδρος του οργανισμού.

Όσον αφορά στις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς, ο κ.Παπαγεωργόπουλος δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα ξεκινήσει πάλι η ροή χρημάτων και θα εξοφληθεί ο Ιανουάριος.

Όσον αφορά στα σενάρια αντικατάστασης του, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσε: «Η κυβέρνηση μου έκανε την τιμή να μου δώσει αυτή τη θέση. Δεν μου αρέσει να στρογγυλοκάθομαι σε καρέκλες. Αν θεωρούν ότι κάτι άλλο πρέπει να γίνει εγώ θα πω ένα ευχαριστώ στον κ. Σαμαρά που με εμπιστεύτηκε.»

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By