Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ηθοποιός που πήγε στα Οσκαρ με δανεικό κοστούμι

Ο Σομαλός Μπαρκάντ Αμπντί που βραβεύτηκε με BAFTA κι έφτασε να γίνει οσκαρικός υποψήφιος, ο «πειρατής» που συνομιλούσε με τον Τομ Χανκς και ο ηθοποιός που κάθεται πλέον δίπλα στους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ, εξακολουθεί να παλεύει για την επιβίωση, σύμφωνα με ένα αφιέρωμα του New Yorker.

oscar660_3

Ο Αμντί, πληρώθηκε πριν από δύο χρόνια με το ποσό των 65.000 δολαρίων για το ρόλο του στην ταινία του Γκρίνγκρας, αλλά παρά τη διαμονή του στο Μπέβερλι Χίλτον του Λος Άντζελες, ο νεοφώτιστος σταρ ζούσε αυτό το διάστημα με έξοδα της εταιρείας, φορώντας δανεικά κοστούμια για τις εμφανίσεις του στα βραβεία και μετακινούμενος χάρη στη φιλία του με οδηγό ταξί της Μινεάπολις, όπου ζει η οικογένειά του από τότε που μετανάστευσε από το Μογκαντίσου.

Ο 28χρονος σχεδιάζει να μετοικήσει μόνιμα στο Λος Άντζελες και βρίσκεται σε συζητήσεις για να εμφανιστεί σε ταινία για τον Αφρικανό δρομέα Γουίλι Μτόλο, που αναδείχθηκε το 1992 στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης.

Οι οικονομικές ανάγκες του, ωστόσο, τον υποχρέωσαν να επιστρέψει αμέσως μετά τα γυρίσματα του «Captain Phillips» στη Μινεάπολι και να συνεχίσει την προηγούμενη δουλειά του ως πωλητής κινητών τηλεφώνων μαζί με τον αδελφό του. Ο πρωταγωνιστής που ήταν επίσης υποψήφιος για το βραβείο SAG του σωματείου ηθοποιών, τελικά αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του για μια καριέρα στο σινεμά, μετά την πρεμιέρα της ταινίας.

«Το σκέφτηκα ως εξής – όταν βγει η ταινία, οι κριτικές θα είναι είτε θετικές είτε αρνητικές. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να δουλεύω εδώ» είπε στο New Yorker.

O «Captain Phillips», υποψήφιος για έξι συνολικά Όσκαρ, δεν έφυγε από την τελετή του Dolby Theatre με βραβείο, αλλά συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, σημειώνοντας και εμπορική επιτυχία με σχεδόν 220 εκατομμύρια στο μποξ όφις, υπερτετραπλασιάζοντας τον προϋπολογισμό, που κυμαινόταν στα 55 εκατομμύρια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By