Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο ΙΣΑ πήρε διαβεβαιώσεις από Γεωργιάδη – Στουρνάρα για τη φορολόγηση

«Είμαστε στο χείλος του γκρεμού» σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης 

giatroi-570-800x533

Διαβεβαιώσεις από τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών ότι θα αποκατασταθεί με ειδική διάταξη η «άδικη φορολόγηση των γιατρών» και αυστηρή εφαρμογή της ιατρικής συνταγής στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, έλαβε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της συνάντησης στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΠΙΣ Μιχάλη Βλασταράκου και κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η επικείμενη «άδικη φορολόγηση των γιατρών για μη εισπραχθέντα κέρδη, μέσα από τα πιστωτικά τιμολόγια του rebate και του clawback του 2014, τα όποια θα αφορούν την χρήση του 2013».

Τονίζοντας το επείγον του θέματος για την αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης της αδικίας εις βάρος των γιατρών, ο  Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι «οι γιατροί μας είναι στο χείλος του γκρεμού. Αν δε λάβετε άμεσα μέτρα, για τα οποία σας προειδοποιούμε από το Νοέμβριο 2013, η εφαρμοζόμενη πολιτική σας θα οδηγήσει όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς της γειτονιάς στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και την οριστική εξόντωση».

Ο υπουργός Οικονομικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΑ, δήλωσε ότι κατανοεί πλήρως την αδικία αυτή και ότι θα επιληφθεί άμεσα για την έκδοση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης.

Στην άμεση πληρωμή των ληξιπρόθεσμων και στη σταθερή αποπληρωμή των δεδουλευμένων των γιατρών συμφώνησε και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, με τον οποίον ακολούθησε ιδιαίτερη συνάντηση για τη διεξοδική συζήτηση των προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή την αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση της ΠΕΔ με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥγια να επιλυθεί το θέμα α) των ισοδύναμων μέτρων που ζητά η Τρόικα, μετά την αναστολή του πλαφόν που πέτυχε ο ΙΣΑ στο ΣτΕ και β) και των κονδυλίων για εργαστηριακές εξετάσεις στην ΠΦΥ, στα πλαίσια των κλειστών προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί άμεσα ειδικής νομοθετικής ρύθμισης που θα επιβάλλει ποινή στους παραβάτες του Ν.1049/29-4-2013 για τη χορήγηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή.

By