Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο καιρός σήμερα Σάββατο

Αίθριος ο καιρός με ζέστη σε Αττική και Θεσσαλονίκη

hlios-kairos_aftodioikisi.gr_-620x320

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά το καιρού για σήμερα. Αίθριος ο καιρός με ζέστη σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Νησιά Ιονίου την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στις βόρειες περιοχές προβλέπεται 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.

Στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νοτιά 6 με 7 μποφόρ οι άνεμοι ενώ η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη αναμένεται 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη​ τέλος, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες βροχές στα γύρω ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου.

By