Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο καιρός της Κυριακής

Άστατα καιρικά φαινόμενα ανά την επικράτεια για την τελευταία μέρα της εβδομάδας

kairos thessaloniki

Πτώση της θερμοκρασίας και αρκετές βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα προβλέπει η ΕΜΥ για την Κυριακή.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αλλά από το βράδυ θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεφαλονιά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια και παράκτια τμήματα. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, κυρίως στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, αλλά το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στην Ηπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, κυρίως στα βόρεια, αλλά το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες και βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στα δυτικά κατά τόπους θα είναι ισχυρά ενώ εξασθένηση αναμένεται τη νύχτα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με μεμονωμένους όμβρους στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

By