Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις

akinita athinaΤοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές προβλέπονται σήμερα Σάββατο.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου και τα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές βροχές. Από τη νύχτα βροχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες αναμένονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αναμένονται στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές. Γενικά στην Κρήτη και στα νησιά των Κυκλάδων οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακά θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία ο καιρός θα γίνει αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου

Την Κυριακή στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία στα δυτικά δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στην υπόλοιπη χώρα θα σημειώσει μικρή άνοδο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By