Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο καλός επιχειρηματίας Χάμες Ροντρίγκες…

Μπόνους 5.000 ευρώ σε κάθε έναν υπάλληλο που έχει στο εστιατόριό του στην Πορτογαλία αν κατάφερνε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Βραζιλία με την Εθνική ομάδα της χώρας του θα έδινε ο Χάμες Ροντρίγκες, αυτός ο απίθανος ποδοσφαιριστής και… επιχειρηματίας.

Colombia's James celebrates scoring against Ivory Coast during their 2014 World Cup Group C soccer match in Brasilia

 

Αυτό ανέφερε το ESPN για τον νεαρό κολομβιανό αστέρα, λίγες ώρες πριν τον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου η Κολομβία αντιμετώπιζε την Βραζιλία κι αυτή η ιστορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δεν δείχνει μόνο, πόσο καλός εργοδότης είναι ο νεαρός παίκτης της Μονακό, αλλά και ότι έχει πίστη πως μπορεί (μπορούσε…) η Εθνική ομάδα της χώρας του να φτάσει ακόμη και στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ουτοπία; Σίγουρα. Ωστόσο, υπάρχει κανείς να μας εμποδίζει να πλάθουμε όνειρα;

thumbnail (2)

Ο Ροντρίγκες –που αποθεώθηκε και από τους αντιπάλους του της Βραζιλίας, πόσο συγκινητικές στιγμές…-  όταν ήταν στην Πόρτο, αγόρασε μαζί με κάποιους φίλους του ένα εστιατόριο το οποίο αποκάλεσε «Αnchor Violet» και τοποθέτησε 11 υπαλλήλους. Τους υποσχέθηκε λοιπόν ότι θα τους δώσει αυτό το ποσό –σε καθέναν  ξεχωριστά από πέντε χιλιάρικα- και δεν τους έλεγε ψέματα. Το πίστευε άλλωστε κι ο ίδιος, αν δείτε τις γκριμάτσες του μετά το τέλος του αγώνα με τη Βραζιλία. Όταν, το μεγάλο αστέρι και πρώτος σκόρερ της Κολομβίας, ξέσπασε σε κλάματα για τον αποκλεισμό της ομάδας του από τη συνέχεια του Μουντιάλ και αμέσως οι Βραζιλιάνοι, Νταβίντ Λουίζ και Ντάνι Άλβες έσπευσαν να τον παρηγορήσουν…

Δεν τα κατάφερε ο μικρός επιχειρηματίας αλλά αυτό ελάχιστα τον διαφοροποιεί από τους σωστούς εργοδότες μαγαζιών (νύκτας και μέρας…)!

Β.Μελ.

By