Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Κατσικάρης νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας

Δείτε το info του καινούργιου ομοσπονδιακού προπονητή

132002

Έλληνας είναι ο διάδοχος του Αντρέα Τρινκιέρι στον πάγκο της Εθνικής ομάδας και, είναι, βέβαια, ο Φώτης Κατσικάρης που συμφώνησε σε όλα με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Ο Κατσικάρης ήταν από καιρό στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων της Εθνικής μπάσκετ, μετά την απόφαση διαζυγίου με τον Τρινιέρι, κάτι που υπαγόρευσε η αποτυχία της ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι συζητήσεις με τον Κατσικάρη είχαν ξεκινήσει κάποιους μήνες πριν, ενώ όλο αυτό το διάστημα ακούστηκαν και άλλα ονόματα όπως του Παναγιώτη Γιαννάκη και του Αργύρη Πεδουλάκη.

Αναμένεται η ανακοίνωση της συνεργασίας της ΕΟΚ με τον 47χρονο προπονητή, που έχει πλούσιο βιογραφικό.

Από το 1999 έως και το 2003 διατέλεσε βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του Ντράγκαν Σάκοτα στην ΑΕΚ όπου έμεινε εν συνεχεία πρώτος προπονητής για μια διετία (οδηγώντας την Ένωση στους τελικούς των πλέι οφ και στη φάση των 16 της Ευρωλίγκα).

Ο Κατσικάρης ανέλαβε στη συνέχεια την Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης (3η στα πλέϊ οφ της Ρωσίας) απ όπου αποχώρησε μετά τη δήλωση χρεοκοπίας του συλλόγου.

Τον Οκτώβριο του 2006 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ισπανικής Παμέσα Βαλένθια όπου έμεινε για μια διετία και, το 2009 πήγε στον Άρη, διάδοχος του Αντρέα Ματσόν. Παραιτήθηκε μετά μια ήττα από τον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του ’10.

Επιστροφή στην Ισπανία και την Μπιλμπάο αυτή τη φορά για τον κοσμογυρισμένο Έλληνα τεχνικό που οδήγησε το σύλλογο, την επόμενη σαιζόν, στους τελικούς των πλέϊ οφ! Εκεί πήρε τη δεύτερη θέση που της έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής –ένα χρόνο μετά- στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα όπου οδηγήθηκε, με τον Κατσικάρη πάντα στον πάγκο της, μέχρι τους προημιτελικούς πριν αποκλειστεί από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τέλος το 2012 συμφώνησε να αναλάβει παράλληλα προπονητής της εθνικής ομάδας της Ρωσίας, αλλά παραιτήθηκε το καλοκαίρι του 2013.

Βαγγέλης Μελέκογλου

By