Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπακογιάννη: Aκραίος φασίστας ο Κουφοντίνας

Την έντονη δυσαρέσκεια της εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ για την απόφαση του εκδοτικού οίκου να εκδώσει το βιβλίο του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν

fosphotos.com
fosphotos.com

Σκληρά λόγια για την απόφαση μεγάλου εκδοτικού οίκου να εκδώσει το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα χρησιμοποίησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη, απορρίπτοντας παράλληλα κάθε έννοια πως το βιβλίο του μέλους της «17Ν» είναι μέσο διακίνησης ιδεών.

«Οι κατά συρροήν δολοφόνοι εκδίδουν βιβλία, συνήθως για να βγάλουν λεφτά αφού τελειώσουν τα λεφτά από ληστείες […] Αυτό που προκαλεί έκπληξη και οργή είναι πως ένας παραδοσιακός οίκος επέλεξε για λόγους εμπορικούς να βγάλει αυτό το βιβλίο», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στο Δημήτρη Κουφοντίνα, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως άνθρωποι που «πατάνε στο αίμα των θυμάτων και παριστάνουν τους δημοκράτες» είναι «οι πιο ακραίοι φασίστες».

«Ο Κουφοντίνας δεν μπορούσε να κάνει διάλογο με τον Παύλο Μπακογιάννη, μπορούσε μόνο να βγάλει το 45aρι και να του φυτέψει 10 σφαίρες στην πλάτη», προσέθεσε.

Παρά ταύτα, αποσαφήνισε πως είναι «επικίνδυνο να θεωρείς το ΣΥΡΙΖΑ κομμάτι της τρομοκρατίας». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαχωρίσει τη θέση του, ωστόσο διάφορα γκρουπούσκουλα βλέπουν την ένοπλη δράση θετικά», διευκρίνισε.

«Ο Τσίπρας ψεύδεται» 

Στρέφοντας το βλέμμα της προς τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «ψεύδεται», καθώς έχει υιοθετήσει ένα πολιτικό «μυαλό προ κρίσης» τη στιγμή που «ξέρει πως αυτά που λέει δεν έχουν βάση, ξέρει πως η Ελλάδα βγαίνει αργά από την κρίση».

Συνεχίζοντας, η κ. Μπακογιάννη κατήγγειλε την Κουμουνδούρου πως σε αντίθεση με την κυβέρνηση προτάσσει μία «μη-πρόταση».

«Έχουμε ακούσει για την Αργεντινή όπου σκοτώνονται στα σούπερ-μαρκετ, και [για τη Βενεζουέλα] όπου δεν έχουν χαρτί τουαλέτας», συμπλήρωσε δηκτικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Τελειώνει η τρόικα

Αναφερόμενη στην οικονομική πολιτική και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την πεποίθηση πως η τρόικα πλέον τελειώνει ως μοντέλο, προειδοποιώντας ωστόσο πως επιτήρηση από την Ευρώπη θα συνεχίσει να υπάρχει σε θεσμικό επίπεδο.Τόνισε δε πως δεν είναι δυνατό να υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Παρά ταύτα, επεσήμανε πως υπάρχει περιθώριο βελτιώσεων και από την ελληνική πλευρά, εκτιμώντας πως «θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα έσοδα με σώφρονα φορολογική πολιτική» και χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» αυτό που συμβαίνει με το φόρο ακινήτων, επιρρίπτοντας ευθύνες στο οικονομικό επιτελείο.

Τέλος, αναφερόμενη στο ζήτημα του κατοχικού δανείου, υπογράμμισε πως είναι ζήτημα που πρέπει να τεθεί από την Ελλάδα, αλλά όχι με τον «πολεμικό τρόπο» που υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

By