Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης απαιτεί ΕΝΟΤΗΤΑ

Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου σήμερα, Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σημίτης αύριο, οφείλουν να στείλουν ένα μήνυμα: ΕΝΟΤΗΤΑ

papandreou-veniz

Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ στο οικονομικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας είναι ένα θέμα. Τα λάθη των ηγετών και των στελεχών του τα τελευταία χρόνια ένα δεύτερο. Η ουσία, όμως, είναι ότι η χώρα γνώρισε ανάπτυξη και οι Έλληνες ευημερία και δημοκρατία χάρις στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν που ψήφισε και έδωσε τα περίφημα κεκτημένα, τα προνόμια, τα δικαιώματα. Το ΠΑΣΟΚ έκανε το σύστημα υγείας, αύξησε τις συντάξεις, έδωσε αξιοπρέπεια στους δημοσίους υπαλλήλους. Άνοιξε δουλειές στον ιδιωτικό τομέα. Η Ελλάδα άλλαξε με το ΠΑΣΟΚ. Μικρά και μεγάλα έργα, δημόσια και ιδιωτικά, δημιούργησαν τη μορφή της χώρας που οι νεότεροι θεωρούν δεδομένη.

Αλλά, δεν ήταν πάντα έτσι. Και όλα αυτά δεν έγιναν εύκολα. Έγιναν με αγώνες. Με θυσίες. Σαν και αυτές που κάνουμε όλοι τώρα για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Να περάσουμε την κρίση χωρίς χρεοκοπία. Χωρίς ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα. Χωρίς στάση πληρωμών και όριο αναλήψεων στις τράπεζες. Χωρίς βία. Φαινόμενα που σε μεγάλο βαθμό αποφύγαμε γιατί το ΠΑΣΟΚ έπεσε πάνω στη χειροβομβίδα που άφησε ο Καραμανλής φεύγοντας.

Πραγματικά είναι άδικο να εμφανίζονται δικαιωμένοι ο Σαμαράς των Ζαππείων και ο Αλέξης των Αγανακτισμένων. Είναι άδικο όχι για το ΠΑΣΟΚ. Είναι άδικο για τους Έλληνες και τη χώρα. Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου σήμερα, Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σημίτης αύριο, οφείλουν να στείλουν ένα μήνυμα: ΕΝΟΤΗΤΑ. Ότι το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, οι εγγυητές της σταθερότητας είναι εδώ. Ενωμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην αρμοδιότητα και την ευθύνη του κυρίαρχου λαού: να συγκρίνει, να κρίνει και να αποφασίσει.

Δεν επιτρέπεται, όμως, η ιστορική και φυσική ηγεσία της Παράταξης να εμφανίζεται διχασμένη. Γιατί διαπαιδαγωγεί λάθος τους πολίτες. Τους στέλνει λάθος δεδομένα και θα τους οδηγήσει στο λάθος. Κανείς δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Όσο και να νομίζει ότι έχει αδικηθεί ή ότι τον αδικούν. Τα συναισθήματα είναι για να γράφουν το αστυνομικό δελτίο, όχι το πολιτικό ρεπορτάζ. Λογική και ορθολογισμός για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Γιάννης Αντύπας

(Visited 1 times, 1 visits today)
By