Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Λάκης Λαζόπουλος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ;

«Κλειδώνει» σιγά – σιγά το ευρωψηφοδέλτιο της Κουμουνδούρου 

tsipras

Έντονες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ για σήμερα, Κυριακή, με την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να συνεδριάσει προκειμένου να βγουν οι υποψηφίου για τις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Βήμα», η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει απευθύνει πρόταση στον ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, με τον ίδιο να αναφέρει στην Κουμουνδούρου ότι θα δώσει την οριστική απάντηση του αύριο, Μεγάλη Δευτέρα.

Η διαδικασία συγκρότησης του ευρωψηφοδελτίου δεν προχωρά χωρίς τριβές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συζήτηση για την υποψηφιότητα του Γ.Βαρουφάκη, την οποία η Αριστερή Πλατφόρμα απορρίπτει, εκτός αν συμπεριλιφθεί στο ψηφοδέλτιο και ο οικονομολόγος Κ.Λαπαβίτσας.

Πάντως, ενώ συζητήσεις γίνονται έως και την τελευταία στιγμή, στους υποψηφίους φαίνεται πως περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και: Οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα, Δ.Παπαδημούλης, ο ευρωβουλευτής Ν.Χουντής, οι καθηγητές Γ.Μηλιός, Κ.Χρυσόγονος, Δ.Χριστόπουλος, ενδεχομένως η καθηγήτρια Φωτεινή Τσαλίκογλου, η συγγραφέας Ρένα Γαλανάκη, οι δημοσιογράφοι Ν.Ξυδάκης και Στ.Κούλογλου, από τα στελέχη της νεότερης γενιάς η Ράνια Σβίγγου, από την Αριστερή Πλατφόρμα (πέραν του κ. Χουντή) ο Αλ.Καλύβης κ.ά.

By