Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Μάκης Καλαράς θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Σότσι

Η λήξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, σηματοδοθεί την έναρξη των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν επίσης στο Σότσι από τις 7 έως τις 16 Μαρτίου 2014.

1H Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από έναν αθλητή και συγκεκριμένα τον Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά.

Ο αθλητής του αλπικού σκι, θα συμμετέχει στους 11ους κατά σειρά Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, σε δύο αγωνίσματα: το σλάλομ και το γιγαντιαίο σλάλομ. Το πρώτο αγώνισμα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Μαρτίου και το δεύτερο δύο ημέρες αργότερα (15/3). Ο Μάκης Καλαράς θα ταξιδέψει στο Σότσι έχοντας στο βιογραφικό του ήδη ένα μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, από την Αθήνα το 2004, στο αγώνισμα της δισκοβολίας. Δίπλα στον Μάκη Καλαρά θα βρίσκεται και ο ομοσπονδιακός προπονητής της χιονοδρομίας, Κώστας Ζιντζόβας.

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής θα είναι το μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σάσα Γκούφα. Στο Σότσι, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες του Έλληνα αθλητή αλλά και για να έχει επαφές με τα μέλη της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, θα βρεθεί και ο Πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φοντουλάκης.

2«Θεωρούμε επιτυχία το γεγονός ότι ο ελληνικός Παραολυμπιακός αθλητισμός, σχεδόν 1.5 χρόνο μετά τα 12 μετάλλια του Λονδίνου, θα έχει εκπροσώπηση και στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Τα χειμερινά αθλήματα, σε Παραολυμπιακό επίπεδο στη χώρα μας, δεν είναι ακόμη πολύ διαδεδομένα αλλά καταφέρνουμε να συμμετάσχουμε για τέταρτη φορά σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες μετά το Σολτ Λέικ, το Τορίνο και το Βανκούβερ. Έχουμε την αίσθηση ότι η εκπροσώπηση της χώρας στη διοργάνωση της Ρωσίας από τον Μάκη Καλαρά θα είναι αξιοπρεπέστατη. Η παρουσία μας στο Σότσι, αποτελεί από μόνη της μια μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό Παραολυμπιακό αθλητισμό», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης.

3Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει για το Σότσι, μέσω Κωνσταντινούπολης, την Κυριακή 2 Μαρτίου, ώρα 21:40.

By