Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Μίτσελ για τον τελικό του Champions League

Τι αναφέρει ο προπονητής του Ολυμπιακού για τη «μάχη της Μαδρίτης»

thumbnail

Αφού κανόνισε να γίνουν τα βαφτίσια του εγγονού του το πρωί («…για να δούμε όλοι μαζί με ηρεμία το ματς»), ο Μίτσελ προγραμματίζει μια υπέροχη ποδοσφαιρική βραδιά ελπίζοντας βέβαια, «να το πάρει η Ρεάλ». Ε, τι άλλο θα έλεγε ένας παλαιός –και τόσο σπουδαίος- παίκτης της «βασίλισσας».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε αρκετά και –πολύ- ενδιαφέροντα για τον τελικό της Λισσαβόνας μιλώντας στη Nova. Η συνέντευξή του:

 Αν και η Ατλέτικο είναι μια ομάδα, που δεν στηρίζεται στην ατομικότητα, η απουσία του Ντιέγκο Κόστα, μπορεί να φανεί κομβική;

«H Ατλέτικο είναι μια ομάδα συνόλου. Δεν βασίζεται τόσο πολύ στα ατομικά στοιχεία των παικτών. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα. Σίγουρα για τη Ρεάλ  είναι θετικό το γεγονός πως δεν παίζει ο Ντιέγκο Κόστα. Αλλά δεν θα παίξει τόσο μεγάλο ρόλο».

(Τελευταίες πληροφορίες πάντως από την Ισπανία αναφέρουν ότι ο Κόστα είναι στην ενδεκάδα!)

Αστέρι της ο Σιμεόνε

Ποιοί είναι οι βασικοί παράγοντες της υποδειγματικής σεζόν της Ατλέτικο, ίσως η σπουδαία δουλειά του Σιμεόνε;

«Αναμφίβολα, το αστέρι αυτής της Ατλέτικο είναι ο Σιμεόνε. Έχει βελτιώσει το επίπεδο όλων των παικτών του. Έτσι λειτούργησε εξαιρετικά ως σύνολο. Αυτή ήταν η βάση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία και την παρουσία της στον τελικό του Champions League. Έχει κάνει φοβερή δουλειά».

Θα δώσει χώρο η Ατλέτικο

Ειδικά απέναντι στη Μπάγερν, στο Μόναχο, στο δεύτερο ματς, η Ρεάλ έβγαλε τις τέλειες αντεπιθέσεις, μπορεί να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού και στον τελικό ή η Ατλέτικο θα της δώσει χώρο;

«Σίγουρα η Ατλέτικο θα δώσει χώρο στη Ρεάλ. Όμως δεν θα έχει τόσο μεγάλη ευκολία στις αντεπιθέσεις, όπως έκανε στο Μόναχο, όπως φάνηκε και στα ματς του πρωταθλήματος. Η Ατλέτικο τα πήγε εξαιρετικά απέναντι στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ. Εξάλλου δεν ηττήθηκε από αυτούς τους μεγάλους αντιπάλους της».

 Ο Σέρχιο Ράμος δήλωσε πως φαβορί είναι ο εν ισχύ πρωταθλητής Ισπανίας, τι λέτε;

«Πιστεύω πως το είπε αυτό ο Σέρχιο Ράμος για να αφαιρέσει την πίεση από την ομάδα του. Όταν η Ρεάλ παίζει σε έναν τελικό, όλοι τη θεωρούν φαβορί λόγω της ιστορίας της και των εννέα τίτλων της. Όμως όταν αρχίζει το ματς όλα αυτά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα».

Οι μικρές λεπτομέρειες

Πιστεύετε πως σε αυτά τα παιχνίδια νικήτριες βγαίνουν οι ομάδες που έχουν καρδιά ή αυτές που έχουν μεγαλύτερη ποιότητα;

«Πάντα οι τελικοί κρίνονται από μικρές λεπτομέρειες τις οποίες ορίζουν οι παίκτες που έχουν ποιότητα. Όμως κι η δύναμη που επιδεικνύει η Ατλέτικο στα παιχνίδια της, της δίνει ένα πλεονέκτημα».

 Εάν ήσασταν προπονητής μιας ομάδας που έπαιζε στον τελικό του Champions League, τί θα λέγατε στους παίκτες σας λίγα λεπτά πριν από τη σέντρα;

«Εάν έφτανα στον τελικό του Champions League, τότε θα έλεγα στους παίκτες μου πως έχουν κάνει μια φοβερή σεζόν. Επομένως θα τους καλούσα να αγωνιστούν με τον ίδιο τρόπο. Πιστεύω πως αυτή θα ήταν η πιο σωστή τακτική πριν από έναν τελικό. Επίσης θα τους έλεγα να δώσουν τα πάντα, καθώς η συμμετοχή σε έναν τελικό είναι ιστορική, ιδιαίτερη. Όταν φτάνεις στον τελικό πρέπει να νικήσεις».

 Βαγγέλης Μελέκογλου

 

By