Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Μανώλης Γλέζος για την υποψηφιότητα του στις ευρωεκλογές

«Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για το κατοχικό δάνειο« τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

glezos

Δήλωση στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο να θέσει υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την Παρασκευή ο Μανώλης Γλέζος.

«Ο λόγος είναι προφανής: στη ζοφερή εποχή που ζούμε, δεν δικαιούμαι να απέχω» ξεκινά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και σπεύδει να συμπληρώσει ότι η συμμετοχή του συμβολίζει την κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, στις επαλξεις του οποίου γέρασε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικα.

«Κι ακόμα υπάρχει ένας ιδιαίτερος, δικός μου λόγος: η κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Οι συμμαχητές μου που χάθηκαν σε μάχες, εκτελέστηκαν ή πέθαναν απροσκύνητοι με καλούν να τους εκπροσωπήσω, όρθιος, στις επάλξεις του χρέους».

Και καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Γλέζος: «Γέρασα διεκδικώντας γι’ αυτούς και για τη χώρα μας το αυτονόητο: την απονομή δικαιοσύνης. Είναι πολύ αργά τώρα να το βάλω κάτω. Είναι καιρός η υπόθεση των γερμανικών οφειλών να τελειώνει. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά με έναν τρόπο: τη δικαίωσή μας».

By