Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μπαλτάκος «τσεκάρει» τον Χαρακόπουλο για το γάλα

Συντηρεί την … αμφιβολία για το ποια θα είναι η επόμενη του κίνηση μετά την συμφωνία κυβέρνησης – τρόικα για το φρέσκο γάλα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος που το μεσημέρι συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο

baltakos600_210314
Αν και δεν μπήκαν, όπως έγινε γνωστό, στην ουσία της υπόθεσης, καθώς η συνομιλία τους δεν κράτησε περισσότερο από 10 λεπτά, θεωρείται βέβαιο πως στόχος του Τάκη Μπαλτάκου ήταν να έχει μια πρώτη διερευνητική επαφή με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να δει μέχρι που είναι διατεθειμένος να φτάσει, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή. «Αν δε δω κάτι χειροπιαστό, δεν θα κάνω κάτι σήμερα», φέρεται να έχει πει.

Η διαφωνία του άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, με τη συμφωνία για το φρέσκο γάλα 11 ημερών, που περιλαμβάνεται στη λεγόμενη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, ανοίγοντας το δρόμο για αθρόες εισαγωγές γάλακτος, είναι γνωστή και καταγεγραμμένη και ο ίδιος έχει διαρρεύσει ότι θα παραιτηθεί εάν δεν γίνουν κινήσεις οπισθοχώρησης.

gala634_111113

Το κλίμα στους κόλπους της κυβέρνησης είναι στην κλίμακα της ελεγχόμενης έντασης, προκειμένου να αποφευχθούν κρίσιμες διαρροές που θα μπορούσαν -στην ακραία τους έκφραση- να κλονίσουν την κυβερνητική σταθερότητα. Για το σκοπό αυτό, εκτός από τις πρωτοβουλίες του εκδηλώνονται στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, κοινοβουλευτικά στελέχη των κομμάτων της συγκυβέρνησης εξαντλούν όλη τους την διπλωματική μαεστρία, ώστε να βγει η κυβέρνηση από τις ψηφοφορίες συμπαγής.

By