Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Μποροβήλος νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ -οι διαφωνούντες. Να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα…

Με 13 θετικές ψήφους, ο Γιώργος Μποροβήλος αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης στηρίχθηκε από την πλειοψηφία των ομάδων, με τον Παναθηναϊκό να αντιτίθεται και να ψηφίζει αρνητικά.

ÌÐÏÑÏÂÇËÏÓ  ÄÓ SUPER LEAGUE«Παρών» ψήφισε ο ΠΑΟΚ, ενώ «λευκό» ψήφισαν Νίκη Βόλου, Ξάνθη και Λεβαδειακός. Ενδιαφέρον είχε, ωστόσο, ο διάλογος του Γιάννη Αλαφούζου με τον Δημήτρη Μπάκο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξήγησε την αρνητική στάση των πράσινων απέναντι στην υποψηφιότητα του Γιώργου Μποροβήλου, με τον εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης να αντιδρά.

«Εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω τον Μποροβήλο, γιατί είναι υπόδικος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αλαφούζος με τον κ. Μπάκο να αντιδρά λέγοντας: «Εγώ για πρώτη φορά ήρθα εδώ, αλλά δεν μπορείτε να λέτε ότι είναι υπόδικος. Θα πρέπει όλοι να ψηφίσουμε τον Μποροβήλο, να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι». Ο κ. Αλαφούζος είχε τον τελευταίο λόγο, λέγοντας: «Δεν τον γνωρίζω τον Μποροβήλο και δεν τον ψηφίζω».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σε πρόσφατη θέση της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τον διαιτητή του ντέρμπι «της Ριζούπολης» ως πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής.

Ο Μποροβήλος κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού (ο πρόεδρος του Πανθρακικού, Δημήτρης Τζελέπης, αναλαμβάνει αναπληρωτής πρόεδρος).

Παράλληλα με την ψηφοφορία, αποφασίστηκε να διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο η 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την αναβληθείσα 11η να ορίζεται αργότερα ως εμβόλιμη στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία.

Αποφασίστηκε επίσης, μετά την εκλογή του νέου προέδρου να σταλεί στην ΕΠΟ η επιστολή που είχε προτείνει ο ΠΑΟΚ και ανέφερε:

1. Να κληθεί ο Χιου Ντάλας, ο οποίος πληρώνεται από τη Λίγκα ως αρχιδιαιτητής, για να εξηγήσει πως οδηγήθηκε στην παραίτηση από την ευθύνη ορισμού διαιτητών. Και να κριθεί εκ νέου κατά πόσο μπορεί να συνεχιστεί μ΄αυτούς τους όρους η συνεργασία.
2. Αν ο Σαρρής επιμένει στον μη ορισμό, να προχωρήσουν προσωρινά στην κλήση ξένων διαιτητών.
3. Να ζητηθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να κηρυχθούν ως «κατεπείγουσες» όλες οι ανοικτές δικαστικές έρευνες ή υποθέσεις που εκκρεμούν και αφορούν το ποδόσφαιρο.

Γραπτή δήλωση Αγραφιώτη

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Δημήτρης Αγραφιώτης, προχώρησε στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε από τη γραπτή μου ανακοίνωση, στη σημερινή μας συνεδρίαση θα υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Super League.

Η απόφασή μου αυτή, όπως άλλωστε δήλωσα, ήταν αναπόφευκτη λόγω των τελευταίων γεγονότων που μετέτρεψαν τη Super League από όργανο συλλογικής προσπάθειας και λειτουργίας σε πεδίο οπαδικών αντιπαραθέσεων, για λόγους απολύτως άσχετους με το γράμμα και το πνεύμα αυτού του αθλητικού και επιχειρηματικού θεσμού.

Η δημιουργία και η ύπαρξη της Super League έχει ως στόχο την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και την υπεράσπιση και προώθηση των οικονομικών συμφερόντων ΟΛΩΝ των ΠΑΕ.

Οι επιδιώξεις αυτές έχουν ως ακρογωνιαίο λίθο τη συλλογική προσπάθεια και όταν αυτή διαταράσσεται και πολύ περισσότερο όταν στην πράξη διαλύεται, τότε παύει να έχει λόγο η ύπαρξη του ίδιου του οργάνου.

Ελπίζω και εύχομαι ότι με την εκλογή νέου προέδρου να τεθεί οριστικό τέλος στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Super League, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακές πιρουέτες.

Το επιβάλλει το συμφέρον των ΠΑΕ και η επιβίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα καλή επιτυχία για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά».

By