Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μυτιληναίος ανοίγει το βίβλίο προσφορών για πώληση 3,2 εκατ. μετοχών της ΜΕΤΚΑ

Την πρόθεσή του να προχωρήσει στην πώληση έως 3,2 εκατ. μετοχών της Μέτκα ανακοίνωσε ο Όμιλος Μυτιληναίου

metka

Eιδικότερα, η Μυτιληναίος ανακοίνωσε την πρόθεση πώλησης έως 3.217.288 μετοχών της Μέτκα, με ιδιωτική τοποθέτηση «placement» σε θεσμικούς επενδυτές, μέσω ταχείας διαδικασίας ανοίγματος βιβλίου προσφορών.

Η Μυτιληναίος σήμερα κατέχει 29.192.589 μετοχές στη ΜΕΤΚΑ, που εκπροσωπούν ποσοστό περίπου 56,2% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής αναμένεται ότι η Μυτιληναίος θα διατηρήσει ποσοστό (όχι λιγότερο από) 50,0% + 1 μετοχή επί του μετοχικού κεφαλαίου της Μέτκα.

Η Μυτιληναίος έχει συμφωνήσει σε περίοδο 90 ημερών κατά την οποία ισχύει περιορισμός στη διάθεση (που υπόκειται στις συνήθεις εξαιρέσεις) των υπολοίπων μετοχών Μέτκα που κατέχει η Μυτιληναίος.

Η διαδικασία ανοίγματος βιβλίου προσφορών θα ξεκινήσει άμεσα και μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. H Credit Agricole CIB και η HSBC Bank plc ενεργούν από κοινού ως διαχειριστές του βιβλίου προσφορών (joint Bookrunners) για τη διάθεση των μετοχών.

Οι Μετοχές ΜΕΤΚΑ θα πωληθούν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης (i) εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, κατ’ επίκληση του Regulation S του αμερικανικού νόμου U.S. Securities Act του 1933, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί (εφεξής “Securities Act”), (ii) εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, μόνον σε πρόσωπα τα οποία ευλόγως θεωρείται ότι αποτελούν ειδικούς θεσμικούς αγοραστές (“QIBs”) κατά την έννοια του Άρθρου 144Α του αμερικανικού νόμου U.S. Securities Act σε συναλλαγές οι οποίες εξαιρούνται από την υποχρέωση εγγραφής του Securities Act, και (iii) εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, σε “ειδικούς επενδυτές” κατά την έννοια του άρθρου 2 παράγραφος 1(ε) της Οδηγίας 2003/71/ΕΚ, όπως τροποποιήθηκε δυνάμει της Οδηγίας 2010/73/ΕΕ, και του άρθρου 2, παράγραφος 1(στ) του Νόμου 3401/2005.

By