Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Νίκος Ξυδάκης στο Μέγαρο Μουσικής

 Ο συνθέτης έχει περιλάβει στο πρόγραμμα και άλλα γνωστά του τραγούδια

xidakisΤο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Ξυδάκης, παρουσιάζει στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, μια νέα προσέγγιση της «Εκδίκησης της Γυφτιάς», έργο σταθμό στην ελληνική μουσική. «Βρέχει στην Εθνική Οδό» είναι ο τίτλος της συναυλίας, ο οποίος αναφέρεται σε ένα από τα τραγούδια που εμπεριέχονται στην κλασική πλέον δισκογραφική δουλειά που έφερε κοντά Μανώλη Ρασούλη, Νίκο Ξυδάκη και Νίκο Παπάζογλου.

Παράλληλα, ο συνθέτης έχει περιλάβει στο πρόγραμμα και άλλα γνωστά του τραγούδια, τα οποία θα ακουστούν τώρα σε νέες εκτελέσεις από καινούργιες φωνές. Μαζί του θα βρίσκεται στη σκηνή ο Γιώργης Χριστοδούλου, που τα δύο τελευταία χρόνια ζει στη Βαρκελώνη, ο Ηλίας Βαμβακούσης, ένας σύγχρονος τροβαδούρος της πόλης και οι Pop Eye, μια ελληνική ίντι – ποπ μπάντα.

Την ορχήστρα, που πλαισιώνει το πρόγραμμα, αποτελούν οι μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο), Δημήτρης Χουντής (σαξόφωνο), Γιώργος Διαμαντόπουλος (πλήκτρα), Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα), Ηλίας Βαμβακούσης(ούτι) και η Γεωργία Νταγάκη (λύρα). Τη συναυλία έχει επιμεληθεί σκηνοθετικά ο Αντώνης Μποσκοϊτης.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By