Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Ντι Μαρία το γκολ Νο 150 του Μουντιάλ

Ο Άνχελ Ντι Μαρία με το τέρμα που σημείωσε (στη νίκη με 1-0 της Αργεντινής επί της Ελβετίας) έστειλε το… δείκτη στον αριθμό 150. Τόσα είναι τα γκολ που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ, που είναι πλέον τρίτο στην παραγωγή τερμάτων από τις συνολικά 20 διοργανώσεις. (Υπολείπονται  11 ακόμη γκολ για να ξεπεραστεί το ρεκόρ του 2002 -161 γκολ- και άλλα 21 για εκείνο του 1998 -171).

Argentina v Switzerland: Round of 16 - 2014 FIFA World Cup Brazil

Άνχελ ντι Μαρία λοιπόν, ο λυτρωτής –γκολ στο 118’ – Λίονελ Μέσι ο οργανωτής –αυτός έκανε όλη τη δουλειά στη φάση του μοναδικού αργεντίνικου τέρματος- και η αλμπισελέστε για ένατη φορά στην ιστορία της στους 8 ενός Μουντιάλ.

Νίκη αγχωτική, κόντρα σε μια ομάδα που έδειχνε πως ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει και με το κοινό στις εξέδρες να μπιζάρει ολοένα τους Ελβετούς –όχι οι αργεντινοί βέβαια, αλλά αυτοί που… συμπλήρωναν τους λίγους, σχετικά, Ελβετούς και ήταν –βέβαια- βραζιλιάνοι…

Ναι, όχι καλή –παρά μόνο κατά διαστήματα η Αργεντινή, πήρε και πάλι αυτό που ήθελε και περιμένει το Βέλγιο ή τις ΗΠΑ.

messi-dimaria-higuain-aguero-argentina

Η φάση του αγώνα πάντως έγινε ακριβώς στο τέλος της παράτασης και δεν ήταν στα καρέ της εστίας του Μπενάλιο (του πορτιέρο της Ελβετίας που την κράτησε όρθια με ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις) αλλά σ αυτά του Ρομέρο. Ο Τζεμαιλί έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και στην επιστροφή στο πόδι του Ελβετού για να καταλήξει λίγο έξω.

dzemaili

Οι… ρολογάδες έπεσαν στο χορτάρι. Ήταν η τελευταία τους ευκαιρία. Έμεναν έξω από το Μουντιάλ -για πρώτη φορά σ αυτή την φάση της διοργάνωσης μετά από πολλά χρόνια…

Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο (105+1′ Μπασάντα), Μαστσεράνο, Γκάγκο (107′ Μπίγλια), Ντι Μαρία, Λαβέτσι (74′ Παλάσιο), Ιγκουαΐν, Μέσι.

Ελβετία: Μπενάλιο, Λίχσταϊνερ, Τζουρού, Σχαρ, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Ινλέρ, Σατσιρί, Τζακά (66′ Φερνάντες), Μεχμέντι (113′ Τζεμαΐλι), Ντρίμιτς (82′ Σεφέροβιτς).

By