Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ο Ολυμπιακός έκανε το break μέσα στο ΟΑΚΑ

Προβάδισμα τίτλου για τον Ολυμπιακό που έκανε το breakεπικρατώντας 69-64 του Παναθηναϊκού στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και με νίκη, την Κυριακή, στο ΣΕΦ, κατακτά τον τίτλο

olympiakos-panathinaikos-telikoi-basket-a1-2012-programma-agonon

Με κεκτημένη ταχύτητα από την εντυπωσιακή εμφάνιση της Δευτέρας –στο δεύτερο ματς της σειράς των τελικών- ο Ολυμπιακός ήταν μια… καταιγίδα στο ΟΑΚΑ, όπου προηγήθηκε με διαφορά ακόμη και 16 πόντων, κόντρα στον κουρασμένο Παναθηναϊκό. Πήρε το διπλό δίκαια, αντέχοντας στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι πράσινοι στο τέλος, έχοντας για μοιραίο –αν και δεν ξέρει κανείς τι θα συνέβαινε στα τελευταία δευτερόλεπτα- παίκτη τους τον κορυφαίο Δημήτρη Διαμαντίδη που δεν πρόσεξε στην ασιστ χάνοντας την ευκαιρία ισοφάρισης (για να κτυπάει μετά το κεφάλι του…).

Ένα, περίπου, λεπτό πριν το τέλος λοιπόν, ήρθε το λάθος στην πάσα του Διαμαντίδη προς τον Λάσμε (62-64 ήταν τότε το σκορ σε μια επική προσπάθεια ανατροπής για το τριφύλλι) για να «καθαρίσει» η ομάδα του Μπαρτζώκα το ματς που, επαναλαμβάνουμε, δίκαια το πήρε. Όσο κι αν κινδύνεψε να το χάσει μέσα από τα χέρια της…

Ο αγώνας ξεκίνησε με 10λεπτη καθυστέρηση, καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζήτησε την αποχώρηση των υπεράριθμων του πάγκου. Τελικά οι αδερφοί Αγγελόπουλου –γι αυτούς δημιουργήθηκε το πρόβλημα- έμειναν στον πάγκο ενώ ένα άλλο μέλος της διοίκησης πήγε να δει το ματς από τη φυσούνα.

Ο Ολυμπιακός έμεινε σταθερά μπροστά στο σκορ κυνηγώντας το όνειρό του αλλά, τα πράγματα δεν είναι εύκολα σ’ αυτά τα παιχνίδια. Ιδιαίτερα μέσα στο ΟΑΚΑ όπου η παράδοση ήθελε… πράσινο, εδώ και πολλά χρόνια…

Εν τέλει, η νίκη χαμογέλασε στον αγχωτικό (κάτι που προφανώς μεταφέρει και στους παίκτες του) προπονητή του Ολυμπιακού και την ομάδα του Πειραιά, που θέλει να πανηγυρίσει τον τίτλο στο σπίτι της…

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 28-36, 40-56, 64-69.

Παναθηναϊκός: Μπράμος 6(2), Κάρι, Φώτσης 2, Ούκιτς, Λάσμε 16, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 18(2), Γκιστ 8, Ματσιούλις 8, Ράιτ 4.

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 12(3), Ντάνστον 6, Σπανούλης 14(1), Περπέρογλου 2, Σλούκας, Κόλινς 4, Σίμονς 2, Λοτζέσκι 8(2), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 8(2).

«Πρόκειται για μια ιστορική νίκη. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και σε όλα τα μέλη της αποστολής. Κάποτε έπρεπε να κερδίζαμε και εδώ μέσα», ήταν η δήλωση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ.

Ο κ.Αγγελόπουλος συνεχάρη και τον κόσμο του Παναθηναϊκού κι αυτή του η δήλωση –λένε κάποιοι- μπορεί να συνεισφέρει σε κάτι…

«Κερδίσαμε και πάμε για το πρωτάθλημα… Θέλω από τον κόσμο μας να έχει σωστή συμπεριφορά την Κυριακή και να μας βοηθήσει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Να ασχοληθεί μόνο με την ομάδα μας. Η συμπεριφορά του κόσμου του Παναθηναϊκού ήταν άψογη με εξαίρεση κάποια συνθήματα».

Στο μεταξύ, έξαλλος κατά των διαιτητών ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. «Δεν θα κάθομαι να με γ…ε» είπε, ζητώντας την επανάληψη του τρίτου ματς!

«Σήμερα ο αγώνας δεν έπρεπε να έχει ξεκινήσει. Ξεκίνησε εκβιαστικά μ’ ένα δίλλημα που μας έβαλε ο κ. Σχοινάς ή να  ξεκινήσει ο αγώνας ή να μηδενιστούμε. Οι κανονισμοί του ΕΣΑΚΕ είναι σαφείς. 22 άτομα επιτρέπονται από μια φιλοξενούμενη ομάδα στην αποστολή. Σήμερα ήρθαν 29 από τον Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να εναρμονιζόμαστε με τους κανόνες. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ένσταση και ζητάει την επανάληψη του αγώνα. Όσον αφορά τώρα το αγωνιστικό μέρος, σήμερα έγινε μια ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Και αυτό που έχω να πω στον κ. Σχοινά, στον κ. Κορομηλά και στον κ. Ψαριανό, είναι ότι εγώ δεν είμαι ούτε Βαρδινογιάννης, ούτε Αλαφούζος για να κάθομαι να δέχομαι να με γ…νε μέσα στο γήπεδο. Αυτό που έγινε σήμερα, θα το βρούνε μπροστά τους», ήταν η οργισμένη δήλωση Γιαννακόπουλου.

«Εμείς είχαμε διαπίστευση να κάτσουμε (στον πάγκο). Ο λόγος ήταν για τα άλλα μέλη της αποστολής. Σε όλους τους τελικούς υπάρχει περιθώριο για 35 άτομα. Τα 22 πρώτη φορά το ακούω», είχε πει νωρίτερα ο Π.Αγγελόπουλος.

Μετά το τέλος του αγώνα ένταση σημειώθηκε στην φυσούνα με την αποχώρηση του διαιτητή Σχoινά και χρειάστηκε να περάσουν κάποια λεπτά μέχρι να καταφέρει να μπει στα αποδυτήρια συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο Ασφαλείας του Παναθηναϊκού Μιχάλη Γεωργαντή και από αρκετούς αστυνομικούς.

Βαγγέλης Μελέκογλου

By