Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Ομπάμα δέχτηκε τους επικεφαλής του Κογκρέσου στο Λευκό Οίκο

Τρεις ημέρες μετά τη βαριά ήττα που υπέστησαν οι Δημοκρατικοί στις βουλευτικές εκλογές

congress800_100114

O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε δεκτά στο Λευκό Οίκο 16 ανώτερα στελέχη των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου, τρεις ημέρες μετά τη βαριά ήττα που υπέστησαν οι Δημοκρατικοί στις βουλευτικές εκλογές, υποσχόμενος ότι δεν θα κρίνει τις προτάσεις και τις ιδέες τους με κομματικά κριτήρια.

«Οι Αμερικανοί επιθυμούν να υπάρξει πρόοδος στην Ουάσιγκτον, πιστεύω ότι νιώθουν απογοήτευση μπροστά στα αδιέξοδα» ανέφερε ο Ομπάμα πριν από το γεύμα μαζί τους όπου παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Χάρι Ριντ και η Νάνσι Πελόσι, πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων των Δημοκρατικών στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων αντίστοιχα, και οι Ρεπουμπλικανοί ομόλογοί τους Μιτς Μακόνελ και Τζον Μπένερ.

«Οι πολίτες θέλουν να δουν μεγαλύτερη συνεργασία ανάμεσά μας. Είναι η ευθύνη όλων μας, και κυρίως εμού προσωπικά, έναντι όλων των πολιτών, να προσπαθήσουμε προκειμένου να γίνει αυτό πραγματικότητα» τόνισε ο Ομπάμα, που είναι αναγκασμένος να συνεργαστεί με ένα Κογκρέσο που ελέγχουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, οι Ρεπουμπλικάνοι, τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας του στο Λευκό Οίκο.

«Δεν θα κρίνω τις ιδέες βάση της κομματικής τους προέλευσης, δημοκρατικής ή ρεπουμπλικανικής, θα τις κρίνω σε σχέση με την αποτελεσματικότητά τους» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, που επεσήμανε ότι αναμένει να βρει κοινό έδαφος με τους αντιπάλους του για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα και την μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει καταλάβει τεράστιες εκτάσεις σε Ιράκ και Συρία.

«Οι Αμερικανοί πολίτες νιώθουν ακόμα μεγάλο άγχος για το μέλλον τους» υπογράμμισε ο Ομπάμα τονίζοντας ότι ενδεχόμενοι τομείς συνεργασίας είναι μεταξύ άλλων οι υποδομές, η φορολογική μεταρρύθμιση και η εκπαίδευση.

By