Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Ομπάμα καταδικάζει την επίθεση στην Ιερουσαλήμ

Αύξηση των μέτρων ασφαλείς στις συναγωγές της Νέας Υόρκης

ierousalim

«Καταδικάζω έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση εναντίον πιστών σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναφορικά με την επίθεση που διέπραξαν δύο Παλαιστίνιοι σε μια συναγωγή στη Δυτική Ιερουσαλήμ από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο Ισραηλινοί.

Ο πρόεδρος σε ανακοίνωση του κάλεσε τους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ηγέτες να αποκλιμακώσουν την ένταση και να επιζητήσουν την ειρήνη και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες ενέργειες εναντίον αθώων πολιτών».

«Αυτή την ευαίσθητη περίοδο στην Ιερουσαλήμ είναι ακόμη πιο σημαντικό για τους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ηγέτες αλλά και τους απλούς πολίτες να συνεργαστούν από κοινού για να αποκλιμακωθεί η ένταση, να απορρίψουν τη βία και να αναζητήσουν τον δρόμο που οδηγεί στην ειρήνη», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Παράλληλα με αφορμή την επίθεση οι αρχές της Νέας Υόρκης αποφάσισαν να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στις συναγωγές και άλλες σημαντικές τοποθεσίες.

Ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο τόνισε ότι «η αστυνομία της Νέας Υόρκης είναι σε στενή επικοινωνία με το Ισραήλ», και προσέθεσε:

«Έχουμε αυξήσει την αστυνομική παρουσία στις συναγωγές και ζητούμε από τους Νεοϋορκέζους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να ενημερώνουν αμέσως τις αρχές για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα».

By